Kies uw taal

minder co2 rittenregistratie app

Lagere CO2-uitstoot nu goed merkbaar

Geschreven door Jim

Weet u nog dat Aston Martin in 2011 met de Cygnet kwam? Dat was uiteraard puur om de CO2-uitstoot van het automerk als geheel te drukken. Inmiddels zijn we 11 jaar verder en de emissienormen die voor autofabrikanten gelden, zijn alleen nog maar aangescherpt. Zo meet Jato Dynamics een fikse afname van de gemiddelde CO2-uitstoot  van nieuw verkochte wagens in Europa.

Het Engelse bedrijf dat zich specialiseert in het analyseren van bedrijfsinformatie heeft voor 17 Europese landen de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuw verkochte wagens bekeken en geanalyseerd. Hieruit kwam naar voren dat de gemiddelde waarde van 117,7 gram naar 99 gram CO2 per kilometer is gedaald. Een gezonde 15,8 procent. Ter vergelijking: tussen 2019 en 2020 was de daling maar 12 procent.

Het is belangrijk om een nuance aan te brengen, aangezien autofabrikanten steeds meer hybride en  elektrische auto’s aanbieden. Maar het grootste verschil lijkt hem te zitten in de SUV’s. Alle nieuw verkochte SUV’s stoten met elkaar gemiddeld 13 procent meer CO2 uit dan modellen in andere segmenten. Toch is daar ook wel een daling te zien door een toename in  hybride en elektrische modellen.  Ongeveer 45 procent van alle personenwagens die in Europa werden geregistreerd, was een SUV.   

Nog een kanttekening

Door het wereldwijde chiptekort en de voordelen die in veel Europese landen voor EV’s gelden, werden er meer elektrische wagens geproduceerd dan de auto’s op fossiele brandstof.  En doordat er meer werden geproduceerd en geleverd, is de CO2 daarmee ook gemiddeld gedaald.  

 Circa 66% van alle nieuwe personenauto’s in Noorwegen is volledig elektrisch.

 

Rittenregistratie app toont alles inzichtelijk

Handig om te weten! Met een rittenregistratie app zoals die van TrackJack kun je niet alleen je ritten in de gaten houden, maar ook kun je met Green Driving  je CO2-uitstoot inzichtelijk maken.   En dat is niet alleen leuk om te weten, maar ook goed om op te sturen. Kunt u beter en ‘groener’ rijden dan de maand ervoor?  Of beter dan uw collega’s? In de rittenregistratie app  is alles eenvoudig inzichtelijk en kunt u tegelijkertijd ook nog even aangeven of een rit zakelijk of privé is geweest.

Bron: Autoweek

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding