Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

groei bedrijfswagens ritregistratie

Verkoop bestelauto’s flink in de lift

Geschreven door Micha

In 2021 zijn er in Nederland 68.443 nieuwe bestelauto’s geregistreerd. En dat is precies 13,3 procent meer dan er in 2020 werd geregistreerd. In de maand december was het verschil helemaal groot: +18,4 procent. Ook de elektrische bestelwagen maakte een waanzinnige sprong.

De Ford Transit werd het meest verkocht, in totaal 10.208. Op de tweede plaats volgde de Volkswagen Transporter met 5.070 registraties. De Mercedes Sprinter maakt de top 3 af met 4.888 (met ruim 1.000 stuks minder dan in 2020). Het Duitse concern verkocht daarentegen ook 3.403 Vito’s.

“Ondanks dat ook hier de sector profiteert van meer investeringen, speelt het tekort aan onderdelen en de wereldwijde logistieke problemen de sector parten waardoor in deze branche de productie niet op volle kracht kon draaien”, aldus de BOVAG, RAI Vereniging en RDC aan.

Op nummer 4 en 5 in de verkooplijst waren de Volkswagen Caddy (4.055 bestelwagens) en Crafter (3.147) te vinden.

Elektrisch rijden steeg wel 89%

Dat het elektrische rijden niet alleen bij personenwagens populair is, bewees de verkoop van elektrische bestelwagens. In 2021 steeg het aantal elektrische voertuigen van 1.680 naar 3.177 stuks. Een stijging van wel 89 procent. De SEBA-subsidie voor zakelijke EV’s speelt hier ongetwijfeld een mooie rol in.

Ritregistratie voor bedrijfswagen

Omdat bedrijfswagens zakelijk worden gereden, is het bijhouden van ritregistratie van groot belang. Zo is het belangrijk dat je aan de Belastingdienst kunt aantonen dat je niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Een ritregistratiesysteem helpt daarbij. Alle ritten worden automatisch bijgehouden in uw online account, waarna je alleen nog moet aangeven als er privé ritten bij zaten. Of gebruik daar een privéknop of kantoortijden-instelling voor. Wel zo makkelijk.


Bron: Automobiel management

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding