Kies uw taal

gps tracker vindt auto terug in Duitsland

TrackJack vindt Mazda CX-5 terug in Duitsland

Geschreven door Micha

Maarten parkeerde een week geleden zijn auto om 21:00 uur ’s avonds voor zijn deur, niet wetende wat hem de rest van de week boven het hoofd zou hangen. Nog geen 4,5 uur later stapten er namelijk 2 onbekende mannen in zijn auto voor wat verkennend onderzoek. Een uur later kwamen ze terug om in nog geen 20 seconden te vertrekken met zijn prachtige Mazda CX-5. Een spannende tijd volgde.

Toen Maarten om 09:00 uur naar buiten stapte om naar zijn werk te gaan, viel het op dat de wagen niet meer op zijn plek stond. “Ik wist zeker dat ik voor de deur had geparkeerd. Heb ik toch iets anders gedaan?” zegt Maarten in een telefonisch gesprek met TrackJack. Al snel kon hij met de smartphone app kijken waar zijn auto was, door de GPS tracker die netjes zat ingebouwd. De wagen had nog een aantal tussenstopjes gemaakt, onder andere bij een fastfoodrestaurant, een tankstation en een ander adres. Op het moment dat Maarten keek, stond de wagen al in Duitsland.

“Ik wist zeker dat ik voor de deur had geparkeerd.”

 

De eerste stap die Maarten nam was de Nederlandse politie, die helaas niets konden doen omdat de wagen zich buiten hun jurisdictie bevond. Pas als de wagen weer in Nederland zou komen, zou er kunnen worden ingegrepen. Gelukkig kon de verzekeraar, Centraal Beheer Achmea, meer doen. Zij hebben een samenwerking met een partij die door heel Europa auto’s terughaalt. En inderdaad, binnen 45 minuten hingen ze aan de lijn en kon er door de GPS tracker precies worden gedeeld waar de auto op dat moment was. De Duitse politie werd ingeschakeld en ook Maarten werd gevraagd richting onze oosterburen te komen.

Duitse politie in de haven

Op het moment dat Maarten aankwam hadden enkele Duitse politiewagens zijn auto in de haven gevonden en reeds met auto’s ingeparkeerd. Er zat wat schade aan de band en bumper, de dashcamera was verdwenen (deze nam namelijk ook geluid op) en er was een waanzinnige bende in de wagen gemaakt.

De auto is door de Duitse politie geborgen en heeft 2 weken in Duitsland gestaan voor DNA onderzoek. Deze week komt de wagen weer terug naar Nederland en moet dan nog even langs de verzekeraar en garage voor herstelwerkzaamheden.

“Zonder het GPS systeem had ik niet geweten waar de wagen zou zijn”

Maarten is is blij dat hij de GPS tracker van TrackJack had ingebouwd. “Zonder dat systeem had ik niet geweten waar de wagen zou zijn. Ik zou het gezicht van die gast wel willen zien als ze in de haven komen en de auto er niet meer staat.”


GPS Track en trace systeem
gps tracking met politie
black box auto

In verband met lopend politieonderzoek is de naam van de eigenaar van de Mazda veranderd.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding