Kies uw taal

beste gps tracker auto gemeenten

Hoe veilig staat uw auto eigelijk in uw gemeente?

Geschreven door Micha

Heeft u een auto waar u trots op bent, hard nodig heeft voor uw werk of simpelweg niet kunt missen? Dan is autodiefstal wel het laatste waar u aan wilt denken. Maar helaas is het nog steeds een werkelijkheid waar we maar niet vanaf komen. Uiteraard kunnen we niet altijd bepalen wáár we wonen en parkeren, maar als u mocht kiezen, zouden wij de gemeente  Tytsjerksteradiel aanraden.

Volgens de cijfers van de politie zijn er in die gemeente dit jaar namelijk precies 0 auto-inbraken geweest. Dat zijn er nog minder dan in Schiermonnikoog, waar bijna geen auto’s zijn toegestaan. De meer risicovolle plek om te parkeren? Utrecht. Na Utrecht komt Nieuwegein op de  tweede plaats.  De stad Nieuwegein is omsingeld door snelwegen met tactisch geplaatste McDonald’s-vestigingen in de buurt van de opritten. Per tienduizend inwoners vonden daar 48,2 auto-inbraken  plaats. Dat is een totaal van 308 inbraken van januari tot oktober dit jaar. Rotterdam (met 42,3 per 10.000) en Amsterdam (met 47,1 per 10.000) sluiten de top 4 behoorlijk indrukwekkend af.

André Bouwman van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit zegt tegen het  NOS: ‘Het gaat nu vooral om bendes die op bestelling apparatuur uit een auto stelen of dure onderdelen demonteren. Daar is veel handel in. De stuurtjes van de Audi A3 zijn bijvoorbeeld in trek en de navigatiesystemen van wat oudere Volkswagens’. Ook meldt het nieuwsmedium dat auto-inbraken daalden tijdens de avondklok.

Waar parkeren we dan wel?

In Vlieland mag je niet zomaar met de auto komen, en daarom is het logisch dat daar weinig auto-inbraken zijn. Volgens de statistieken zijn daar dit jaar nog geen auto-inbraken geweest. Ook in Terschelling, waar je in principe gewoon mag komen met de auto, zijn er volgens de statistieken geen inbraken geweest. Overigens gaat het hier uiteraard alleen om de inbraken die gemeld zijn bij de politie.

Bekijk de dynamische kaart van alle gemeentes hier

Beste GPS tracker auto

Woont u in een gemeente waar autodiefstal aan de orde van de dag is? Dan kan het verstandig zijn om een auto tracker te kopen. De beste GPS tracker auto die we u kunnen adviseren is de TrackJack OTM 3. Dit kastje wordt netjes en niet zichtbaar ingebouwd in uw auto, en geeft via het online account of smartphone app de locatie door van uw voertuig. Afhankelijk van het servicelevel dat u kiest, wordt hier zelfs een diefstalmelding, sabotagemelding of zone-melding aan toegevoegd. Hiermee bent u dus altijd op de hoogte van de locatie van de wagen, maar ook van eventuele vervelende situaties die er gaande zijn.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding