Kies uw taal

kilometerregistratie prinsjesdag

Prinsjesdag 2021 komt eraan

De derde dinsdag van september is het altijd raak. Prinsjesdag. En voor de autobezitter (danwel autoleaser) is het altijd een interessant moment. Wat kunnen we gaan verwachten over twee weken? Hieronder krijgt u een kleine vooruitblik op de mogelijke punten die worden aangekondigd.

1. Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit

Over dit  wetsvoorstel schreven we eerder al. Het houdt in dat je als werkgever met 100 werknemers (fte) of meer de CO2-uitstoot van jouw wagenpark beneden een bepaalde grens moet brengen. Deze grens is voorlopig gesteld op een gemiddelde CO2-uitstoot van 96 gram/km. Als werkgever heb je hier vier jaar de tijd voor, tot 1 januari 2026. Tussentijds moet je wel jaarlijks een rapportage inleveren en loop je het risico op een boete wanneer je niet aan de voorwaarden voldoet.

2. Subsidie aanschaf voor de elektrische auto

De verwachting is dat het budget voor de huidige  Subsidieregeling Elektrische Personenauto Particulieren (SEPP) wordt uitgebreid. Dat is maar goed ook, want het SEPP-budget voor 2021 is al lang op. De subsidiepot voor nieuwe auto’s was er zelfs al binnen een paar dagen doorheen. Of de subsidie een uitbreiding is van de huidige  SEPP of dat er heel iets anders komt, is op het moment van schrijven nog niet bekend. 

3. Aanpassing bijtelling

De bijtelling voor elektrische auto’s zou per 1 januari 2022 omhoog gaan. Toch zou het zo kunnen zijn dat dit niet gaat gebeuren en dat de bijtelling net zo laag zal blijven als in 2021. De huidige bijtelling voor elektrische auto’s is 12%  over de eerste € 40.000, en 22% over de meerwaarde. Bij elektrische auto’s op zonne-energie of waterstof geldt dit lage tarief zelfs over de hele cataloguswaarde.

4. Aanpassing BPM

Per 1 januari wordt de BPM-tabel  opnieuw aangepast. De exacte cijfers en percentages volgen nog.

 

Automatische kilometerregistratie

Of er een aanpassing komt op de bijtelling, of dat we zelfs naar Variabele bijtelling overstappen, blijft nog even onduidelijk. Ongeacht de situatie is het ideaal om een sluitende kilometerregistratie bij te houden.  Niet alleen scheelt het u een hoop tijd en moeite, u kunt het ook nooit vergeten én voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt.

Bron:  Auto en Fiscus

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification