Kies uw taal

autotracker wetsvoorstel

Geld besparen met een evenwichtig wagenpark

Staan er bij jouw bedrijf meer dan 100 werknemers op de loonlijst? Dan is het verstandig om het wetsvoorstel ‘normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’ in de gaten te houden. Deze wet zou mogelijk per 1 januari 2022 worden ingevoerd, en dat houdt in dat  de werkgever een boete kan krijgen wanneer zijn wagenpark niet aan de eisen voldoet. Handig om te weten en er nu dus al rekening mee te houden!

Wat houdt het wetsvoorstel in?

Volgens het wetsvoorstel  zou een werkgever met 100 fte of meer ervoor moeten zorgen dat de CO2-uitstoot van alle zakelijke kilometers van het bedrijf onder (waarschijnlijk) 96 gram CO2 per kilometer blijft. De werkgever krijgt de gelegenheid tot 1 januari 2026  om dit te behalen. Hierna zullen de grenzen waarschijnlijk nog verder worden verlaagd. Overigens is het ook  mogelijk dat deze grens  aan de orde komt voor de woon-werkkilometers en/of voor bedrijven met minder dan 100 fte.

Mocht deze wet er doorheen komen, dan moet de werkgever goed gaan bijhouden en documenteren met welk voertuig welke kilometers worden gereden. 

Wat betekent dat voor mij?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk eens kritisch naar  het huidige wagenpark, inclusief het eigen vervoer van de collega’s. Oudere auto’s hebben bijvoorbeeld vaak een hogere uitstoot dan nieuwere wagens. En bij nieuwe aankoop of lease kun je je goed laten adviseren over de diverse mogelijkheden op dit gebied.  
Tevens is het met de auto tracker van TrackJack mogelijk om alle ritten en kilometers automatisch bij te houden. Die administratieve rompslomp is dan in ieder geval geen obstakel meer.

Maar gaat de wet  echt door?

Dat is nog niet zeker. Het wetsvoorstel ligt nu ‘ter consultatie’. Dat houdt in  iedereen die dat wil, zijn zegje erover mag doen.  Pas na de consultatieperiode gaat men definitief aan de slag met het wetsvoorstel. Dat voorstel moet bovendien nog goedgekeurd worden door de Tweede en Eerste Kamer. Wij verwachten meer nieuws in september. Rond Prinsjesdag.

GPS autotracker

Met de auto tracker van TrackJack houd je eenvoudig in de gaten waar de auto is, maar wordt er ook een volledige kilometeradministratie bijgehouden. Ideaal mocht de  wet ‘normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’ er doorheen komen.

Bron: Autoenfiscus.nl

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding