Kies uw taal

Seba regeling blackbox

Alles over de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Bent u ondernemer en gaat u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto kopen of leasen? Wist u dat u dan  een aanvraag kunt doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)? En dat is behoorlijk interessant, want het subsidiebedrag is maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.

De subsidieregeling van de Nederlandse staat loopt al sinds 15 maart en gaat door tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum en is bedoeld voor  ondernemers en non-profitinstellingen.

Welke auto’s kunnen zo’n subsidie krijgen?

De overheid is er erg duidelijk over. Het moet gaan om nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s die alleen rijden door een elektromotor én vallen onder de voertuigclassificaties N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4.250 kg. Dat mogen bijvoorbeeld stekker-elektrische of waterstof-elektrische bedrijfsauto’s zijn. De netto catalogusprijs bij een voertuigcategorie N1 of de verkoopprijs zonder btw bij een voertuigcategorie N2, moet boven de € 20.000 liggen.

Alleen voor elektrische bedrijfsauto’s N1 met een typegoedkeuring voor lichte voertuigen geldt een WLTP actieradius van minimaal 100 km. Let op: het accupakket dat u kiest in de emissieloze bedrijfsauto is van invloed op de actieradius.
Voor de overige elektrische bedrijfsauto’s geldt geen minimale actieradius waaraan de bedrijfsauto moet voldoen.

Budget en bedragen

Het totale budget voor 2021 is 22 miljoen euro. Voor  voertuigcategorie N1 is de subsidie  10% van de netto catalogusprijs  tot een maximum van € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.
Voor voertuigcategorie N2 (maximum gewicht tot 4.250 kg) is de subsidie 10% van de verkoopprijs zonder btw, met een maximum van € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.

Tot en met  7 september zijn er al 991 aanvragen voor 2.211 bedrijfsauto’s gedaan met een totale claim van € 9.301.812,54. Er is dus nog ruimte voor dit jaar om in te stappen!

Blackbox met sluitende rittenregistratie

Voor iedere ondernemer is het fijn om inzicht te hebben in de wagens en de gemaakte ritten. Een blackbox met rittenregistratie zorgt ervoor dat u precies weet wat de bewegingen van een voertuig of object zijn. Zo wordt er onder andere  bijgehouden waar en wanneer er is gereden, de exact gereden routes, snelheden en zelfs  brandstofverbruik kan inzichtelijk worden gemaakt. De GPS black box die we u hiervoor aanraden is de TrackJack PRO Fiscaal.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification