Kies uw taal

bijtelling elektrische auto 2022

Geld besparen met het laden van een elektrische auto

De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderzocht dat  thuisladen, op basis van hun berekeningen, inclusief de investering voor een laadpaal thuis, voordeliger is dan je elektrische auto publiek  te laden.

Milieu Centraal heeft voor de elektrische kilometers de rekensom gemaakt. De uitkomst is dat je  350 euro per jaar kunt besparen, op basis van 12.000 gereden kilometers. Toch moet je natuurlijk wel een eigen laadpaal hebben, die niet kosteloos aan je huis wordt geplaatst.

Voor automobilisten die dagelijks of een paar keer per week  honderden kilometers rijden, is een bezoek aan een publieke laadpaal sowieso onvermijdelijk.   Toch is het hebben van een eigen laadpaal  vooral ook een stuk gemak. Het is fijn de zekerheid te hebben dat je altijd bij thuiskomst je elektrische auto aan de stekker kunt steken.

Bijtelling elektrische auto 2022

Als u een elektrische auto ‘van de zaak’ rijdt mag u hier maximaal 500 kilometer privé per jaar mee rijden. Als u hier meer mee rijdt, wordt het privégebruik van de auto door de Belastingdienst gezien als “loon” waar belasting over betaald moet worden. Deze vorm van belasting wordt bijtelling genoemd.

Wilt u nou helemaal geen bijtelling betalen voor uw elektrische auto, dan kan dit ook! Als u namelijk minder dan 500 kilometer privé per jaar rijdt in uw elektrische auto, hoeft u geen bijtelling te betalen. Het enige wat de Belastingdienst dan graag wil is dat u een  rittenregistratie  bijhoudt van alle ritten die u met de zakelijke auto rijdt.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding