Kies uw taal

GPS tracker bestelwagen

Verkoop bedrijfsauto’s en bestelwagens blijft stijgen

De verkoop van nieuwe bedrijfsauto’s, zoals vrachtauto’s, busjes en bestelwagens, in Europa  is in juni wederom verder toegenomen. De sterkste vraag was  te zien in  het midden en oosten van Europa.

Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA nam de verkoop met meer dan 12 procent toe  in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Door het herstel van de economie na de zwaarste periode van de coronacrisis neemt ook de verkoop van bedrijfswagens toe.

Flinke toename in midden en oosten van Europa

De grootste toename wordt veroorzaakt door midden een oost Europa. Binnen de grotere traditionele EU-automarkten steeg de verkoop in Duitsland en Italië, maar was er  een daling in Spanje en Frankrijk te zien. In het eerste halfjaar van dit jaar ging de verkoop van nieuwe bedrijfsvoertuigen in geheel Europa met 37 procent omhoog naar iets meer dan 1 miljoen in vergelijking met een jaar eerder. Voor Nederland werd een toename van 27 procent gemeten, ofwel  46.303 bedrijfsauto’s.

GPS tracker bestelbus

In Nederland nam de verkoop in juni met meer dan 49 procent toe, naar in totaal 7.173 bedrijfsauto’s. De grootste groei in ons land komt door  de verkoop van zware bedrijfsauto’s. (met 951 bijna 64 procent meer verkocht dan in juni vorig jaar).  Zoals veelal het geval is, waren de  lichte bedrijfsauto’s  het populairst met in totaal 6.044 verkochte voertuigen.

Het is merkbaar dat bestelwagens en bestelbusjes in toenemende mate worden voorzien van een GPS tracker. Niet alleen ideaal voor de live locaties van een bestelbus te weten (middels GPS tracking), maar ook om aan de klant te kunnen laten weten wanneer de monteur, ingenieur of specialist op afspraak aankomt.


Bron: Autoweek

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding