Kies uw taal

gps tracker bestelwagen brandstofkosten

Hoe zit het met de brandstofkosten in mijn vakantie?

Ook tijdens je vakantie lopen je autokosten meestal gewoon door. Het kan dan gaan om de kosten die je maakt voor je auto van de zaak of voor je eigen auto. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bijtelling, de afschrijvingskosten, de brandstofkosten enzovoorts. Kun je daar nog wat mee?

Rij je in je eigen auto naar je vakantieadres, dan komen je brandstofkosten natuurlijk voor je eigen rekening. Maar, soms is het nog wel mogelijk om iets ‘terug te krijgen’. Ben je werknemer, dan mag je baas je tijdens je vakantie je gewone reiskostenvergoeding blijven doorbetalen. Dit mag in normale situaties maximaal 6 weken, daarna moet je baas hierover mogelijk loonheffingen inhouden.

Brandstofkosten auto van de zaak

Rij je in je auto van de zaak naar je vakantieadres, dan heb je mogelijk een tankpas van de baas gekregen waarmee je ook in het buitenland kunt tanken. Dan hoef je natuurlijk nergens rekening mee te houden. Wel is het handig om de goede kilometerstand in te toetsen bij het tanken!

Geen tankpas?

Heb je geen tankpas of werkt die niet in het buitenland? Dan moet je natuurlijk even nakijken of je baas de in het buitenland getankte of geladen brandstof wel vergoedt. Is dat het geval, dan kun je twee dingen afspreken met je baas. Ofwel: jij schiet de brandstofkosten voor en je baas betaalt deze later terug. Ofwel: jij betaalt de brandstofkosten uit eigen zak, maar je spreekt af dat deze brandstofkosten aangemerkt kunnen worden als eigen bijdrage voor het privégebruik van de auto van de zaak.

In het eerste geval kun je het bedrag gewoon bij je baas declareren (bewaar het bonnetje!), in het tweede geval mag je baas deze eigen bijdrage van de bijtelling aftrekken. De bijtelling kan door deze eigen bijdrage maximaal € 0 worden, dus betaal je meer eigen bijdrage dan je aan bijtelling hebt, dan heb je pech.

GPS tracker

Als u op vakantie gaat met uw eigen auto, of de auto van de zaak, houdt de GPS tracker van TrackJack uw rittenregistratie gewoon netjes bij.  Standaard is er Europese dekking, waar 35 landen onder vallen. Dus maak u vooral geen zorgen om uw vakantie in Frankrijk, Griekenland, Noorwegen, Tsjechië en veel, veel meer.

 

Bron: Autoenfiscus.nl

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding