Kies uw taal

Winter-zomerbanden

Half miljoen auto’s nog op winterbanden

Het wisselen tussen zomer- en winterbanden is een jaarlijks terugkomend iets. Uit eerder onderzoek bleek al dat we niet zo snel wisselen tussen banden en dat 42 procent van de Nederlanders het niet nodig acht om op winterbanden te rijden bij sneeuw en ijzel. Maar ook met het wisselen van winter- naar zomerbanden zijn we niet heel snel. Uit recent onderzoek van Bovag blijkt dat er nog 491.000 personenauto’s in Nederland rondrijden met winterbanden.

Onderzoeksresultaten

In de maanden juli en augustus zijn er in de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Limburg 1491 personenauto’s geïnspecteerd. Hiervan stonden er 81 op winterbanden: omgerekend dus 5,4 procent. Met het huidige wagenpark van 9,1 miljoen voertuigen in Nederland zijn er dus ongeveer 491.000 personenauto’s die nog voorzien zijn van winterbanden. In vergelijking met vorig jaar zijn dat er 16.000 meer dan een jaar geleden rond deze periode.

Belang van zomerbanden

Volgens Bovag zijn de resultaten uit het onderzoek te verklaren door het feit dat er vaker thuis wordt gewerkt en de garage minder vaak bezocht wordt. Bovendien heeft de gemiddelde Nederlandse automobilist niet veel aandacht voor de banden.

Het rubber van winterbanden is zachter en daardoor slijten de banden sneller bij hoge temperaturen. Bovendien is de rolweerstand over het algemeen hoger en worden er minder goede prestaties geleverd. Het is daarom van belang, zeker bij hogere temperaturen, om te wisselen van winter- naar zomerbanden.

En niet alleen zomer- of winterbanden zijn van belang voor de auto. Een ritregistratiesysteem of GPS tracker is ook bijna niet meer weg te denken uit de auto: of het nu is om bijtelling te voorkomen, een urenregistratie bij te houden of voor track en trace doeleinden.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding