Kies uw taal

wanneer rijden we zuinig? GPS tracker

Hoe rijd je het zuinigst?

In Nederland zijn we de afgelopen jaren  steeds langzamer gaan rijden. Op de snelweg van 130 naar 100 km/uur en binnenkomt mogelijk binnen de bebouwde kom van 50 naar 30 km/uur. Maar zijn we hierdoor ook zuiniger gaan rijden?

Om die  vraag te beantwoorden, gaf de Franse overheid Cerema (of Centre d’études et d’expertise sur les risques, l’environnement, la mobilité et l’aménagement) de opdracht om de uitstoot te onderzoeken bij verschillende snelheden. Wat blijkt? Langzamer is niet per se zuiniger.

Vanaf 60 kilometer rijdt u het zuinigst

De onderzoekers berekenden de gemiddelde uitstoot van het Franse wagenpark bij verschillende snelheden. Hierbij keken ze ook naar de voorspelde samenstelling van het wagenpark in 2030, 2040 en 2050. Hierin is heel duidelijk een curve van de uitstoot te zien. Zowel de grafieken van CO2, stikstof als fijnstof laten een U-vorm zien.

Volgens het onderzoek stoten auto’s momenteel veruit het meeste uit bij lage snelheden. Bij 10 km/u is de uitstoot bijvoorbeeld 300 gram CO2 per kilometer. Bij 30 km/u is dat nog 200. Het zuinigst is de auto met een snelheid tussen de 60 en 90 km/u. Daarna begint de lijn weer omhoog te lopen naar 200 gram bij de 130 km/u. Het wagenpark van 2050 zou bij 10 km/u net zo onzuinig lopen als bij 130 km/u (zo’n 140 gram CO2 per kilometer).

Het zuinigst is de auto met een snelheid tussen de 60 en 90 km/u


De GPS tracker houdt uw snelheden perfect bij

Bent u zich bewust en op de hoogte van uw snelheid op de weg? Naast uw kilometerteller kunt u met de GPS tracker van TrackJack ook perfect terugkijken welke snelheden u heeft gereden, en waar. De auto tracker geeft u inzicht  per locatie, of u kunt het bij uw ritten volledig terugzien. Handig als u onterecht een boete heeft ontvangen of uw wagenpark en bestuurders wat beter in de gaten wilt houden.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding