Kies uw taal

Geluidsoverlast elektrische auto’s

Je zou denken dat de elektrische auto – immens populair onder zakelijke rijders vanwege haar gunstige bijtelling – geen geluidsoverlast veroorzaakt. Het tegendeel is echter waar, want de bolide mag dan wel snel en geruisloos optrekken, maar aan de laadpaal zijn de decibellen duidelijk hoorbaar.

Althans,  dat is het geval bij de Ford Mustang Mach-E.  Het nieuwste model van Ford bereikt geruisloos een snelheid van 100 km/h binnen 3,7 seconden en  heeft een maximaal elektrisch rijbereik van 610 kilometer.  Daarna is het wel weer tijd om de Mustang aan de laadpaal te hangen. En daar zijn de meningen nog over verdeeld.

Overlast aan de laadpaal

De afgelopen maanden stond de eerste elektrische Mustang in de top 5 van best verkochte modellen.  In juli 2021 werd het elektrische model van Ford 644 keer verkocht. Lijstaanvoerder is de Kia Niro, die 1.166 werd verkocht, gevolgd door de Volkswagen Polo, Toyota Yaris en Kia Picanto met respectievelijk 919, 899 en 753 verkochte auto’s.

Ook leaserijders kiezen vaak voor de Ford Mustang Mach-E, dus we kunnen verwachten dat we de komende tijd veel Mustangs zien rijden. En horen. Want overal ter wereld klinken er steeds meer geluiden, zowel in de vorm van klachten als geluidsoverlast rondom het opladen van de elektrische Mustang. Het klinkt alsof er een aantal ventilatoren aangaan om de auto op de juiste temperatuur te houden. En zeker wanneer het warm is buiten, moeten de ventilatoren nog harder werken.

Bekijk de video (met geluid) hier op Youtube.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding