Kies uw taal

gps tracker auto vakantie

Vakantietijd. Ga jij goed voorbereid op reis?

Ga je de komende weken of maanden met de auto op vakantie? Heerlijk. Doe voorzichtig en geniet ervan. Maar let ook op  de volgende regels waar je misschien helemaal niet bij stil hebt gestaan.

Kleding in je auto

Laten we beginnen met een vreemde: kleren.  Zo is het in Spanje niet alleen verboden om met slippers te rijden (dat levert een boete van €80 op), maar ook is het verplicht om een shirt te dragen. De reden hiervoor? Mogelijk onnodig letsel bij een ongeluk. En misschien is die regel lang zo gek nog niet.
Overigens is het voor brildragende mensen in Spanje en Portugal verplicht om een  reservebril bij je te hebben.

Telefoongebruik 

In vrijwel alle landen is het verboden om aan je telefoon te zitten terwijl je rijdt. Daar zijn we alleen maar voor. Maar in Frankrijk en Spanje is het zelfs verboden om te bellen met je headset op. Bellen mag daar dus alleen alleen via een carkit.  Het bedienen van je navigatie is ook niet toegestaan.

Overigens mag je in die landen ook niet je telefoon in een dashboardhouder hebben, of in het zicht hebben liggen tijdens de rit. 

Maximumsnelheid 

De maximumsnelheden binnen de voornaamste Europese vakantielanden lopen niet heel erg uiteen, maar het kan zeker geen kwaad om dit overzichtje even bij de hand te hebben.

 SnelwegBuiten bebouwde komBinnen bebouwde kom
Duitsland130 km/uur70 of 100 km/uur30 of 50 km/uur
Frankrijk130 km/uur70, 80 of 90 km/uur50 km/uur
Spanje120 km/uur90 km/uur50 km/uur
Italië130 km/uur90 km/uur50 km/uur
Zwitserland120 km/uur80 km/uur50 km/uur

 

Alcohol

Autorijden doe je zonder te hebben gedronken. Daar hebben ze uiteindelijk de fiets, taxi of benenwagen voor uitgevonden. In het buitenland is het niet anders, en zijn dit de toegestane promillages in het bloed.

LandPromillage
Italië 0,0 promille 
Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal & Spanje0,5 promille 

De ANWB heeft overigens de volledige regelgeving voor de verschillende Europese landen op een rijtje gezet. Wel zo handig.

GPS Tracker auto

Met een car tracker of GPS tracker auto in je voertuig  kun je door heel Europa precies zien waar je bent geweest, hoe hard je daar hebt gereden, maar blijf je ook continu op de hoogte bij eventuele diefstal- of sabotagemeldingen. Daarmee ga je met een wat geruster hart naar je vakantiebestemming.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding