Kies uw taal

bijtelling 2022

De meerderheid van de Nederland voor belasting van auto naar gebruik

De huidige vorm van autobelasting staat flink onder druk. Nog geen week geleden werd het plan voor Variabele Bijtelling gepresenteerd door de VZR, maar nu komt ook het onderzoeksbureau Multiscope met een onderzoek naar voren waarbij de voorkeur uit gaat naar belasting op basis van gebruik.

De Nederlandse Belastingdienst kent een hoop regeltjes. Denk maar eens aan de youngtimer regeling, wegenbelasting en de bijtelling voor 2022. Met het plan voor variabel bijtellen dat recent is gepubliceerd, kwam er ineens een heel degelijk plan waarbij zowel de overheid als de bestuurder er op vooruit zou gaan. Nieuw onderzoek bewijst dat het meerderheid van de bevolking hier wel voor open staat.

Variabele bijtelling en kilometerheffing

58 procent van de ondervraagden ziet graag dat het gebruik van het voertuig leidend wordt bij de belastingheffing. Momenteel wordt er in Nederlands alleen nog gekeken naar de aanschaf en het bezit van een auto.
Hiernaast wil 30 procent van de personen in het onderzoek dat de overheid de stap naar elektrisch of emissievrij rijden gaat stimuleren. Ook een onderwerp waar we al eerder over schreven.

 Bijtelling 2022

Het zal mogelijk nog even duren voordat een complex systeem als variabele bijtelling, of belasting naar gebruik, daadwerkelijk werkzaam is. Tot die tijd is het handig om op de hoogte te zijn van de bijtellingsregels van 2022, en wat je kunt doen om deze bijtelling te voorkomen.

Alles over bijtelling 2022

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding