Kies uw taal

fleet management meer uitgaven in 2021

Nederlander besteed weer meer aan haar wagenpark

Het lijkt erop dat Nederland samen met de versoepelingen van de coronamaatregelen ook weer soepeler omgaat met de portemonnee. Het CBS meet een flinke  toename in uitgaven van het wagenpark.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt  dat de Nederlander veel meer geld uitgaf dan vorig jaar. Er is gekeken naar mei 2021 in vergelijking met mei 2020. In totaal was de toename  8,8 procent. 

Het CBS heeft auto’s onder ‘duurzame goederen’ ingedeeld. In deze categorie vinden we naast personenauto’s ook schoenen en kleding. Daar werd 19,5 procent méér aan uitgegeven. In de cijfers die de BOVAG publiceert BOVAG-cijfers  was al te zien dat de verkoopcijfers in de afgelopen maanden in de lift zaten.

Inzicht in brandstof

Een ander gerelateerd product is brandstof. Ook dat zijn we met z’n allen meer gaan kopen dit jaar. Dat is niet vreemd, want er wordt weer meer op locatie gewerkt en dus ook meer gereden. In totaal gaven we 10,9 procent meer uit aan stroom, gas en brandstoffen voor auto’s.

Fleet Management

Met een toename in de uitgaven, is het voor de wagenparkbeheerder interessant om minder aan andere zaken uit te geven. Een eerste makkelijke besparing is te vinden in de fleet management software van TrackJack. Bij de GPS tracker hoort een  kosteloos online portaal waarmee je te allen tijde zicht hebt op de live locaties van je wagenpark, inzicht in gemaakte ritten tot zelfs brandstofverbruik en duurzaamheid met Green Driving.

 

Bron: https://www.autoblog.nl/nieuws/nederlander-geeft-veel-meer-geld-uit-aan-autos-911793

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification