Kies uw taal

gps tracker in de auto

Je telefoon in de auto. In de hand, de dashboardhouder of toch een broodje kaas?

Er is altijd een hoop te doen omtrent telefoongebruik in de auto. En dat is best vreemd, want bijna elke auto van minder dan 8 jaar oud heeft wel de mogelijkheid om via bluetooth  handsfree te bellen. De rechter deed er recentelijk 2 bijzondere uitspraken over.

De telefoon op schoot

Er is veel onduidelijkheid over wat nou wel en wat niet mag. Want wat wordt precies verstaan onder vasthouden? En waarom mag je wel een broodje kaas vasthouden tijdens het rijden, maar niet je telefoon? Zelfs niet als hij uitstaat?

De rechtbank in Rotterdam boog zich de afgelopen tijd over deze kwestie en kwam met een opmerkelijke uitspraak.  De telefoon op schoot is toegestaan. De rechter vindt de onduidelijkheid in deze casus zó groot, dat hij niet zonder meer het beleid van het OM wil volgen. Vooral aan het feit dat een telefoon wel los op de middenconsole mag liggen, of op de bijrijdersstoel tilde de rechter zwaar. 

Telefoon in de auto met dashboardhouder

Maar mag je wel een telefoon in de dashboardhouder hebben? En bedienen? Het gerechtshof in Leeuwarden heeft in hoger beroep besloten dat in de auto bezig zijn met een mobiele telefoon als deze in een houder in het dashboard zit, niet strafbaar is.

Het OM zegt dat het gerechtshof de gevraagde duidelijkheid heeft gegeven: de politie mag hier geen bekeuringen voor uitschrijven. Dat betekent overigens niet dat het bedienen van een telefoon in een houder geen boete kan opleveren, want als het leidt tot gevaarlijk rijgedrag kan de politie wél ingrijpen. “Dus als iemand slingerend over de weg gaat omdat hij een telefoon in een houder bedient, mag de politie proces-verbaal opmaken”, stelt het OM.

De MONOcam houdt je in de gaten

Afleiding in het verkeer is een van de grootste veroorzakers van verkeersongelukken. Om dat tegen te gaan is er sinds  kort de  zogeheten MONOcam.

De MONOcam is een slimme camera en  ziet bijvoorbeeld dat iemand een telefoon in z’n hand heeft en geeft de overtreding razendsnel door aan een agent. Die kijkt dan of het echt om een overtreding gaat, of dat iemand misschien toch weer dat broodje kaas in zijn hand hield. Want dat mag wel.

De MONOcam is een verplaatsbare, langwerpige en witte camera op een driepoot. Die kan snel en eenvoudig overal worden opgesteld. Je zal hem waarschijnlijk tegen komen op een viaduct  boven een snelweg, omdat je vanaf hoogte makkelijk in een auto naar binnen kunt kijken.

GPS tracker

En als je nou netjes je telefoon in je zak laat zitten, er niet naar kijkt, belt of Whatsappt, en je geen boete krijgt, ben je eigenlijk winnaar.   Dat is precies waarom we alle gebruikers van de TrackJack GPS tracker  de functionaliteit bieden om via de app van tevoren aan te geven dat de volgende rit privé is. Je telefoon heb je dus helemaal niet meer nodig in de auto. Dat is nog eens handig.

 

Bron: Autoblog, NOS,  & Autoblog

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding