Kies uw taal

gpstracker auto Rekeningrijden

Een nieuw voorstel voor rekeningrijden bij de formatie?

We schrijven er al jaren over, en ook half februari  publiceerden we er nog een artikel over: rekeningrijden. Met de formatie van het nieuwe kabinet in volle gang is de lobby weer begonnen. Ditmaal zien we dat de autobranche er een  milieuclub bij heeft betrokken om het wat meer handen en voeten te geven.

De ANWB, Bovag, Rai vereniging en de leasebedrijven hebben stichting Natuur & Milieu aangesloten en presenteren hun officiële plannen op 12 mei.  Toch weten we al dat de nieuwe variant van rekeningrijden ervoor moet zorgen dat de bestuurders die veel kilometers maken meer gaan betalen, en de gemiddelde bestuurder erop vooruit zou gaan.  Ook wordt er voorgesteld om het tarief per kilometer te koppelen aan de CO2-emissie  van de wagen.

Elektrische voertuigen voor de kleinere portemonnee

Wij kunnen de overgang naar een klimaatneutraal wagenpark niet alleen overlaten aan de politiek. Dat leidt tot onmogelijke compromissen op papier die Nederland het oudste en dus het meest vervuilende wagenpark van dit deel van Europa hebben opgeleverd.” aldus Bovag voorzitter  Han ten Broeke.  “Als we een snellere instroom van milieuvriendelijke auto’s willen, dan moet die ook voor een kleine portemonnee betaalbaar worden. Dan moet er ook een tweedehands markt komen. Hiermee profiteren niet alleen zakelijke rijders van subsidies, maar ook kopers van een gebruikte elektrische auto.”

Of rekeningrijden er in het nieuwe regeerakkoord  doorheen komt, is onzeker.  De verschillende partijen hebben nog veel onenigheid en verschillende standpunten.  En dat herkennen we dan wel met de eerdere jaren waarin kilometerheffing werd besproken.

GPS tracker auto voor kilometerregistratie

Om gereden kilometers bij te houden, of er sprake is van kilometerheffing of niet, kan perfect met de GPS tracker van TrackJack in uw auto. Wilt u uw zakelijke of privé kilometers bijhouden? Moet u kilometers declareren? De ritregistratie  wordt volledig uit handen genomen door ons systeem dat u eenvoudig kunt laten inbouwen in uw voertuig.

 Bron: De Telegraaf

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification