Kies uw taal

9 miljoen auto's - bijtelling

Meer dan 9 miljoen auto’s in Nederland. Een record.

Begin 2011 stond de teller van het aantal auto’s in Nederland nog op 8 miljoen. Nog geen 10 jaar later, begin december van 2020, is de magische grens van 9 miljoen gepasseerd. 35 jaar geleden, toen  ‘We are the world’ nog op 1 in de top 100 stond, was dit nog de helft met  4,5 miljoen.

„De groei van het aantal personenauto’s in ons land neemt jaarlijks toe en in dit coronajaar nog iets harder, omdat de behoefte aan individueel vervoer nu extra groot is.” aldus  Tom Huyskens van Bovag.

„Bovendien is de populariteit ook te verklaren uit het feit dat buiten de grote steden het aanbod van openbaar vervoer al jaren afneemt en afstanden tot voorzieningen als scholen, verenigingen en winkels steeds groter worden. Daardoor groeit logischerwijs ook de vraag naar eigen vervoermiddelen en zien we dat ook de jeugd sneller achter het stuur wil en steeds vaker met 17 jaar al rijexamen doet”

Personenauto’s op naam van een bedrijf of instelling  in de lift

De afgelopen 10 jaar is het aantal wagens op naam van een bedrijf gestaag toegenomen. In 2020 staat dit aantal  voor het eerst boven de 1.000.000 voertuigen, volgens het Ondernemersplein.

Bestuurders van een zakelijke wagen kunnen ervoor kiezen om bijtelling te betalen, wanneer de werkgever dit toestaat. Kiest de bestuurder er echter voor om geen bijtelling te betalen,  en dus niet meer dan 500 kilometer privé te rijden, dan kan de Belastingdienst vragen om een sluitende kilometerregistratie.

bijtelling voor persoenwagens

Ook een mijlpaal voor elektrische auto’s

Het CBS  rapporteerde eerder dit jaar al dat het aantal elektrische auto’s  ook een mijlpaal is gepasseerd. Meer dan 100 duizend  voertuigen. 107.000 om precies te zijn. Een groei van 140 procent ten  opzichte van een jaar eerder. 
Het aantal plug-in hybrides daalde overigens enigszins met 3 procent naar 91 duizend wagens.

stekkerautos-op-1-januar

Bronvermelding

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding