Kies uw taal

GPS tracker sportauto

Is de sportauto in Nederland echt zo duur?

De sportwagen. Iedereen wil er wel een. Het is een grote investering waarvoor je wellicht diep in de buidel moet tasten, maar dan heb je ook wat. Maar is een sportauto nou echt zo duur? In Nederland wordt er vaak geklaagd over de belastingen en prijzen van (sport)auto’s, maar is dat terecht? Ja. Tenminste, als je het vergelijkt met de prijzen van onze zuider- en oosterburen. Wereldwijd gezien zijn we echter zeker niet de duurste.

Porsche 992 Turbo S

Onderzoeksbureau Compare the Market heeft onderzoek gedaan naar de prijzen van sportauto’s in verschillende landen. Dat is gedaan met de Porsche 992 Turbo S, die in heel veel landen leverbaar is. Uit het onderzoek blijkt dat Nederland op plaats 36 van de 51 landen staat. Er zijn dus nog 15 landen die het slechter hebben getroffen dan wij.

Duurste landen

In Nederland is de Porsche 992 Turbo S te verkrijgen vanaf € 272.500. Een koopje als je het vergelijkt met rode lantaarndrager in dit klassement: Argentinië, waar sportwagen in kwestie een slordige € 604.824 kost. Zuidoost Azië heeft het niet beter getroffen, want met prijzen tussen de € 545.000 en € 580.000 zijn respectievelijk Pakistan, Thailand, Vietnam en Signapore landen die een dubbele prijs hanteren ten opzichte van ons eigen kikkerlandje.

Goedkoopste landen

Ranglijstaanvoerder is Canada, waar de sportauto al te verkrijgen is vanaf € 150.373. Mexico doet er niet veel voor onder en staat met € 153.923 op een keurige tweede plaats. In Europa is de Porsche 922 Turbo S in het Verenigd Koninkrijk het goedkoopst, namelijk € 171.567. Dat scheelt toch al gauw een ton ten opzichte van dezelfde sportwagen in Nederland. Onze zuider- en oosterburen doen het beter dan wij: België staat op plek 22 en Duitsland op plek 14, met prijzen van respectievelijk € 223.100 en € 212.711. Het volledige onderzoek is terug te vinden via Compare the Market .

Benieuwd naar de (sport)auto’s waar TrackJack allemaal systemen in  installeert? Neem een kijkje op onze Instagram voor de mooiste auto’s met een TrackJack.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding