Kies uw taal

Elektrische Bestelbus

Subsidie elektrische bestelauto

Waar in 2020 vooral de elektrische auto aantrekkelijk werd gemaakt met subsidieregelingen, is volgend jaar de elektrische bestelauto aan de beurt. Ondanks dat de bijtelling op de elektrische auto de komende jaren wordt verhoogd, wil het kabinet elektrisch rijden toch meer onder de aandacht brengen. In het voorjaar van 2021 gaat de regeling in en kunnen ondernemers tot € 5.000 subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van een elektrische bestelbus.

Subsidieregeling elektrische bestelbus

Niet alleen de elektrische auto is in opmars, ook de elektrische bestelauto komt eraan en heeft een steeds groter aandeel in de markt. Helaas is de catalogusprijs hoog ten opzichte van een vergelijkbare bestelauto die rijdt op diesel. Met name voor kleine(re) ondernemers is de wil om het wagenpark te verduurzamen aanwezig, maar financieel gezien niet altijd haalbaar. Het kabinet gaat deze groep ondernemers tegemoet komen met een subsidieregeling, zodat ook zij over kunnen gaan tot aanschaf van een elektrische bestelbus.

Tot 5.000 euro subsidie

De subsidie is afhankelijk van het merk en type voertuig. Er geldt een subsidieregeling van 10 procent van de nieuwprijs met een maximum van € 5.000. Voorwaarde is wel dat de bestelbus minimaal 100 kilometer uitstootvrij moet kunnen rijden. Per bedrijf geldt er ook een maximum aantal bestelbussen waarover subsidie aangevraagd kan worden. Het kabinet trekt 185 miljoen euro uit voor de regeling, die loopt van 2021 tot en met 2025. Voor het jaar 2021 is er 22 miljoen euro beschikbaar gesteld. Is dit bedrag op, zoals ook is gebeurd bij de subsidieregeling van de elektrische auto, zul je moeten wachten op het volgende jaar. Het subsidiebedrag loopt ieder jaar terug, want ‘er komen jaarlijks goedkopere elektrische bestelbussen op de markt’, aldus het kabinet.

Euro 4 bestelbus

Ondernemers die nog rondrijden met een Euro 4 bestelbus worden extra gestimuleerd om over te gaan op een elektrische bestelauto. Het kabinet heeft aangegeven deze ondernemers financieel extra te steunen. De plannen hiervoor zijn nog niet bekend gemaakt. Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat: “Met dit steuntje in de rug bij de aanschaf van een schone bestelbus slaan we twee vliegen in een klap. Goed voor de schone lucht in onze steden, en het ondersteunt ondernemers de komende jaren bij de overstap naar een elektrische bestelbus. Zo’n bus is duurder in de aanschaf, maar goedkoper in het onderhoud en gebruik.”

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding