Kies uw taal

Recordaantal kilometers afgelegd in 2019

Honderdvijftig keer heen en weer vanaf de aarde naar de maan, en nog eens 1126 rondjes om de aarde. 
Zoveel kilometer hebben we vorig jaar gezamenlijk afgelegd. Ieder jaar presenteert het CBS de cijfers van het aantal gereden kilometers per jaar. Het vorige record was nog maar een jaar oud, maar is alweer verbroken. In totaal reden de Nederlanders in 2019 voor 122.500.000.000 km aan ritten, een toename van 0,7 procent ten opzichte van 2018. In de afgelopen vijf jaar werd het record ieder jaar opnieuw gebroken. Waar het aantal gereden kilometers in 2015 nog 115 miljard bedroeg, zijn we stapsgewijs omhoog gegaan naar het huidige record van 122,5 miljard kilometer.

Elektrische auto rijdt meer

De meeste kilometers werden gereden door benzineauto’s, ruim 84 miljard kilometer. Dieselauto’s volgen met ruim 32,2 miljard kilometer. Elektrische voertuigen hebben ‘slechts’ 1,4 miljard kilometer afgelegd, maar hebben procentueel gezien wel de grootste stijging ondergaan. In 2018 werd er door elektrische voertuigen maar 0,66 miljard kilometer afgelegd. Elektrisch rijden maakt dus een grote sprong en is in 2019 met 121,9 procent toegenomen.

Zakelijke rijders

Bij zakelijke rijders is er een sterke afname te zien in het aantal afgelegde kilometers door dieselauto’s, maar juist een grote toename bij de benzineauto’s. Het zorgt ervoor dat beide brandstoffen voor ongeveer evenveel gereden kilometers zorgen: 11,9 miljard (diesel) tegenover 11,5 miljard (benzine).

Nieuw record in 2020?

Of we in 2020 weer een recordaantal afgelegde kilometers krijgen? Het is vanaf maart 2020 een rustige periode geweest, wat ook terug te zien is in het aantal autoverkopen en files op de wegen. 

Twijfel je over het gebruik van een zakelijke auto omdat de bijtelling te hoog is? Begin dan met het bijhouden van een kilometerregistratie en voorkom bijtelling. Met het kilometerregistratiesysteem van TrackJack wordt de kilometerregistratie automatisch voor u bijgehouden.  

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding