Kies uw taal

Thuiswerken en verkeersboetes

Minder boetes vanwege thuiswerkers

Begin oktober deed premier Mark Rutte de oproep om zoveel mogelijk thuis te werken, tenzij het echt niet anders kan. Uit cijfers van Rijkswaterstaat blijkt dat het minder druk is op de weg. In de week na de persconferentie was het 11 procent minder druk op de weg dan in dezelfde week, een jaar geleden. De week voor de oproep van onze premier was het nog 8 procent minder druk dan vorig jaar. Lange tijd was het in de spits minder druk, maar overdag niet. “Nu is het zowel in de spits als overdag minder druk, het woon-werkverkeer is afgenomen,” aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Aantal ritten per week

Dat er minder mensen de weg op gaan, is ook te zien in de daling van het aantal gereden ritten per voertuig. Begin maart werden er paar auto 13 ritten per week afgelegd, tijdens het dieptepunt in maart slechts 7,2 ritten en inmiddels is de teller weer opgelopen naar 12,2 ritten per voertuig per week. De ritten die nu gemaakt worden, zijn echter wel vaak kortere ritten. Benieuwd hoeveel kilometers en ritten u per dag, week of maand rijdt? Met de GPS tracker van TrackJack wordt inzichtelijk hoeveel kilometer u rijdt.

Er is dit jaar veel veranderd  vanwege de coronacrisis, en dat is terug te zien in alle cijfers, van het aantal thuiswerkers doet het aantal boetes, en van het aantal gereden kilometers tot de lengte van ritten. Benieuwd naar de veranderingen in bijtelling tijdens corona en de  bijbehorende mobiliteitskeuzes? Download gratis onze whitepaper  ‘Bijtelling tijdens corona‘.

Afname verkeersboetes

Niet alleen in de laatste weken is het rustiger op de weg. Al heel het jaar is het rustiger op de weg en dat is te zien in de verkeersboetes. Van januari tot en met april nam het aantal verkeersboetes af met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In de zomermaanden werden er meer boetes uitgeschreven ten opzichte van de eerste vier maanden van 2020, maar bijna 10 procent minder ten opzichte van de zomermaanden in 2019.   

Niet-handsfree bellen

Het aantal verkeersboetes neemt dus af, en dat is mooi voor de portemonnee. De gemiddelde boete is namelijk €79,05. Niet alle verkeersovertredingen nemen af. De politie bekeurde in de zomermaanden 59.000 bestuurders vanwege het niet-handsfree bellen: een stijging van 30 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Op het vasthouden van de telefoon staat een boete van €250,-. Andere boetes die het vermelden waard zijn, vindt u terug op onze Facebookpagina.

  • Afslaan zonder richtingaanwijzer = € 100,-
  • Onnodig links rijden = € 150,-
  • Door rood rijden = € 250,-
  •  Rechts inhalen = € 250,-
  • Telefoon vasthouden = € 250,-
  • Gehandicaptenparkeerplek onnodig bezetten = € 400,-

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding