Kies uw taal

Nieuwe app waarschuwt voor scanauto’s

Parkeren midden in de stad? Je kunt er zomaar € 5,- per uur voor uittrekken, als het niet meer is. In 2020 gaan de totale opbrengsten van gemeentelijke parkeerbelastingen voor het eerst door de grens van één miljard euro heen. Vooral in de drie grote steden (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) wordt er veel verdiend door het parkeren van automobilisten. Zo wil Amsterdam in totaal € 321 miljoen van de automobilist hebben. Parkeren zonder te betalen en toch geen boete krijgen? Een nieuwe app herkent scanauto’s en stelt de bestuurder direct op de hoogte wanneer een scanauto de straat in rijdt waar je auto geparkeerd staat.

Betaald parkeren vergeten

Een Amsterdams bedrijf heeft de app ‘ParkeerWekker’ geïntroduceerd. De app is bedoeld voor ‘vergeetachtige’ mensen die vergeten om te parkeren. De dienst maakt gebruik van camera’s die gekoppeld zijn aan een netwerk. De camera’s kunnen auto’s van parkeerwachters herkennen met behulp van kunstmatige intelligentie. De ‘vergeetachtige’ gebruiker wordt direct op de hoogte gesteld via een sms en heeft 5 minuten de tijd om via een parkeerapp alsnog te betalen voor het parkeren. Overigens is er voor de vergeetachtige gebruiker  die zijn of haar auto weleens kwijt is een oplossing in de vorm van een GPS tracker om de auto altijd terug te vinden.

App in ontwikkelingsfase

De oprichters van ParkeerWekker zeggen dat de apparatuur in staat is om 95 procent van de voorbijrijdende scanauto’s te signaleren. De software van de app kan gekoppeld worden aan een bestaande camera. Heeft u nog geen camera, dan heeft ParkeerWekker er een voor € 35,-. Gebruikers van de app hoeven voor de eerste 5 meldingen niet te betalen. Daarna wordt er € 1,49 per melding in rekening gebracht. Is er sprake van een loos alarm, wordt er geen geld geïnd. De app wordt momenteel in 10 steden getest, namelijk Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Groningen, Alphen a/d Rijn, Bergen op Zoom, Delft, Tilburg en Diemen. Het bedrijf zit nog in de ontwikkelingsfase en biedt momenteel plaats voor 50 gebruikers om te testen. Aanmelden kan via de website van ParkeerWekker.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding