Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Aantal gestolen voertuigen tijdens corona neemt af

Geschreven door Jim

Corona houdt ons al maanden in de greep, maar gelukkig is er toch nog iets positiefs te melden. De maand september telde dit jaar 496 gestolen voertuigen waar melding van is gemaakt. Dit aantal is fors gedaald ten opzichte van een jaar eerder, toen er 592 voertuigen werden gestolen. Een afname van ruim 16 procent, die zich vooral te danken heeft aan de corona periode, alsmede de toename van track en trace systemen in voertuigen .

Daling van 11,2 procent tijdens corona periode

In heel 2020 is het positief gesteld met het aantal gestolen voertuigen. Van januari tot en met september 2020 wisselden er 10,3 procent minder voertuigen ongevraagd van eigenaar dan in dezelfde periode een jaar eerder: 4702 voertuigen tegenover 5241 voertuigen. Kijken we alleen naar de coronaperiode, halverwege maart tot en met september, zijn 11,2 procent minder voertuigen gestolen. Vooral de maand mei springt eruit, toen er ruim 22 procent minder voertuigen gestolen dan vorig jaar in mei. Over de eerste tweeënhalve maand van 2020, nog voordat we kennismaakten met corona, werden er dus 0,9 procent minder voertuigen gestolen ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Volkswagen Golf en Polo populair

Vooral de Golf en Polo van Volkswagen worden vaak gestolen. In de afgelopen twee maanden werd de Volkswagen Golf 44 keer gestolen. De Volkswagen Polo staat op de tweede plaats met 30 voertuigdiefstallen, gevolgd door de Fiat 500 (27 keer gestolen), de Mazda CX-5 (17 keer gestolen) en de Toyota RAV4 (16 keer gestolen). Een grote daling is te zien in de Mercedes-Benz A-klasse, Suzuki Alto en Ford Focus, die respectievelijk 3, 1 en 6 keer werden gestolen in augustus en september van 2020.

Voorkom diefstal met peilbaken

Het is natuurlijk altijd beter om het voertuig goed te beveiligen, bijvoorbeeld met een track en trace systeem. Met een track en trace systeem in de auto, motor, bus of scooter bent u altijd op de hoogte van de recente locatie van het voertuig. Wordt het voertuig met peilbaken  gestolen, ontvangt u een diefstalmelding en kunt u direct achter het voertuig aan gaan.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding