Black Friday! Alleen dit weekend 15e korting

Kies uw taal

Overheid wil fraude kilometertellers stoppen

De kilometerstand van een auto is een belangrijke indicator om te zien in welke staat de auto is. De verkoopprijs van tweedehandsauto’s wordt er mede door bepaald. Vroeger, in de tijd van de mechanische tellers, kon je het aantal kilometers op de kilometerteller reduceren door achteruit te rijden. Tegenwoordig gaat het niet meer zo makkelijk, maar met de juiste apparatuur is het mogelijk om te zorgen dat er geen of weinig kilometers worden bijgeschreven.

Illegale apparatuur

Om te zorgen dat minder fraude wordt gepleegd met kilometertellers, komt de overheid met maatregelen om het tegen te gaan. Als het aan Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat ligt, wordt het invoeren, verkopen én op voorraad hebben van de apparatuur illegaal. Op die manier wil de overheid de fraude van kilometers stoppen, die jaarlijks voor 110 miljoen euro aan teveel betaalde aanschafskosten en achterstallig onderhoud kost.

Kilometerstand registreren

Een andere maatregel is om de kilometerstand vaker te registreren. Garages worden verplicht de kilometerstand van de auto te registreren bij alle reparatie-, onderhouds- en bandenwisselbezoeken. Voorheen werd de kilometerstand door de RDW geregistreerd bij de APK of wanneer de reparatie of onderhoud duurder dan € 150,- is. Nieuwe voertuigen krijgen echter pas na drie of vier jaar een eerste keuring, en onderhoudsbeurten zijn vaak goedkoper dan € 150,- waardoor er geen registratiemoment van de kilometerteller plaatsvindt. Door het introduceren van de nieuwe registratiemomenten, moeten nieuwe voertuigen minder kwetsbaar worden voor fraude. De nieuwe maatregel geldt voor zowel auto’s als motoren en moet per 1 juli 2021 ingaan.

Heeft u het vermoeden dat een werknemer fraude pleegt in de auto van de zaak? Gelukkig bestaan er GPS tracking systemen die de volledige kilometerregistratie uit handen nemen. Twijfel nooit meer of er fraude gepleegd wordt met de kilometer. Alle kilometers worden automatisch geregistreerd, die u vervolgens bekijkt in een eigen online account.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding