Kies uw taal

Politie gaat radarauto’s inzetten tegen hardrijders

De politie in Nederland gaat gebruik maken van radarauto’s om hardrijders aan te pakken. Dat zegt Egbert-Jan van Hasselt, projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie in een interview met de Telegraaf. Onopvallende politieauto’s gaan meerijden in het verkeer en kunnen rijdend de snelheid van automobilisten meten.

Snelheidsduivels

Bij de huidige maximumsnelheid van 100 km/u rijdt de gemiddelde bestuurder al snel te hard. Maar er zit een verschil in ‘iets te hard rijden’ en met een snelheid van 240 km/u van Breda naar Rotterdam rijden. Twee motorrijders slaagden erin om binnen 11 minuten van Breda naar Rotterdam te rijden en plaatsen een filmpje hiervan online. Een paar dagen later liet een bestuurder van een Audi R8 zien dat het nog sneller kan: in slechts 9 minuten overbrugde hij de rit van ongeveer 50 km van Breda naar Rotterdam, wat normaal gesproken zo’n 36 minuten duurt. In de video die verscheen op TikTok is te zien dat er een snelheid van 284 km/u wordt aangetikt. Voor de politie een reden om hardrijders harder aan te pakken.

Rijdende snelheidscontroles

Van Hasselt is klaar met de hardrijders: “Er vallen nog veel te veel verkeersdoden door snelheidsduivels en andere verkeershufters.” Daarom heeft de politie aangekondigd een nieuw wapen in te zetten in de strijd tegen hardrijders. Onopvallende politieauto’s gaan rijdende snelheidscontroles uitvoeren op gevaarlijke trajecten. De politie heeft al eerder een proef gedaan met de beschikbare apparatuur en dat is geslaagd.

Boete thuisgestuurd

Het doel is om in 2022 tussen de 50 en 100 radarauto’s in te zetten.  Welke auto’s worden ingezet wil de politie niet vrijgeven. Op sociale media zijn er wel foto’s verschenen van twee Mercedes-AMG A35 met een radarmodule verstopt achter de voorruit.  Het is aannemelijk dat deze auto’s hiervoor gebruikt gaan worden, aangezien de vloot voornamelijk bestaat uit auto’s van Audi en Mercedes. De radarauto’s meten al rijdend de snelheid, ook bij inhalende en tegemoetkomende auto’s. Meet de apparatuur een snelheid die niet is toegestaan, wordt de bestuurder niet langs de kant gezet. De boete wordt gewoon thuisgestuurd.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding