Kies uw taal

Autorijden Slippers

Autorijden met slippers

Slippers staan bekend om het schoeisel dat zo makkelijk aan en uit te trekken is. Hoewel de slipper wordt aangeraden bij gelegenheden op het strand of tijdens ’s zomerse dagen, wordt het niet aangeraden om te gaan autorijden met slippers. Onderzoeksbureau Q&A heeft onderzoek gedaan naar het aantal mensen dat op slippers rijdt in de auto en wat de ervaringen hiermee zijn geweest.

Resultaten onderzoek

Van de ondervraagden geeft 43,3 procent aan weleens met slippers te rijden. Mensen in de leeftijdscategorie van 18 tot 45 jaar doen dit vaker dan 45 plussers. Dat is niet heel vreemd, aangezien mensen van 18 tot 45 jaar vaker slippers dragen. Ruim 80 procent van de ondervraagden bevestigt te weten dat het dragen van slippers niet veilig is. Tussen mannen en vrouwen is geen significant verschil te zien. Uit het onderzoek blijkt dat 7,4 procent van de ondervraagden aangeeft weleens een ongeluk gehad te hebben door het dragen van slippers. Opvallend is dat 12,1 procent van de mannen aangeeft weleens een ongeluk gehad te hebben; bij vrouwen slechts 2,7 procent. Negen procent van de respondenten heeft weleens een probleem ervaren dat niet heeft geleid tot een ongeluk. De auto moest dan aan de kant gezet worden, bijvoorbeeld omdat de slipper niet goed zat.

Slippers in het buitenland

Het dragen van slippers is in Nederland niet verboden. Slippers blijven gemakkelijk hangen achter een pedaal en glijden er sneller af, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ondanks dat autorijden met slippers niet veilig is, staat er bij verzekeraars niet in de algemene voorwaarden dat rijden met slippers niet is toegestaan. In het buitenland gelden andere regels. In Frankrijk riskeer je een boete van € 90,- voor het autorijden met slippers. Ook in Spanje loop je het risico op een boete voor het rijden met slippers of op blote voeten. De boete bedraagt hier € 80,-. Kijk voordat je op vakantie gaat dus even of slippers in het land van bestemming zijn toegestaan.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding