Kies uw taal

Brandstof besparen

Zeven tips om te besparen op brandstofkosten

Zuinig rijden. Het is iets waar iedere werkgever en wagenparkbeheerder naar streeft. Speciaal voor hun hebben we een lijst samengesteld met zeven tips om te besparen op brandstofkosten.

Beperk het aantal leaseauto’s

Een leaseauto kost vaak veel geld. Naast de aanschafprijs zijn er terugkerende kosten voor brandstof, onderhoud, verzekeringen etc. En dat terwijl niet iedereen een auto van de zaak nodig heeft. Veel (jongere) werknemers zijn ook tevreden met een mobiliteitsbudget in plaats van een auto van de zaak. De ene dag gaan ze bijvoorbeeld met de auto, een andere dag met het Openbaar Vervoer en een andere dag met de fiets. Het mobiliteitsbudget dat zij niet besteden mogen ze zelf houden.

Tank slim

Langs de snelweg tanken is wel zo gemakkelijk voor de bestuurder, maar is al snel tientallen eurocenten duurder per liter benzine. Op één volle tank kan daar al veel op bespaard worden, laat staan op jaarbasis. Heeft u een TrackJack PRO Fiscaal met daaraan gekoppeld de tankpas van MoveMove? Dan ziet u na iedere tankbeurt het gemiddelde brandstofverbruik en is dit te vergelijken met de fabrieksopgave. Zo ziet u in één overzicht hoe u ervoor staat.

Combineer ritten

Rijdt het personeel door het Nederland om bij de klant op locatie te komen? Dan is het aan de planning de opdracht om een zo efficiënt mogelijke route uit te stippelen. Probeer afspraken in de buurt met elkaar te combineren om de beste route te maken.

Beloon zuinig rijgedrag

Geef de werknemers tips om zuinig te rijden en beloon zuinig rijgedrag. Of nog leuker, maak een competitie en stel leuke prijzen beschikbaar voor degene die het zuinigste rijgedrag vertoond. Koppel de tankpas van MoveMove aan de fleet management software van TrackJack en bekijk wie het zuinigst heeft gereden.

Introduceer elektrische auto’s

Een brandstofmotor verbruikt veel energie. Een elektrische auto verbruikt geen brandstof en is beter voor het milieu. De catalogusprijs ligt iets hoger, maar door de lage bijtelling en subsidieregeling worden elektrische auto’s steeds aantrekkelijker gemaakt.

Stimuleer thuis werken

Tot nu toe is 2020 het jaar waarin veel medewerkers thuis werken. Thuis werken kent veel voordelen. Er kan bespaard worden op brandstof, maar ook de werkproductiviteit en tevredenheid worden verhoogd.

Alternatief voor onbeperkt tanken

Een auto van de zaak wordt vaak ook privé gebruikt. Indien er meer dan 500 km privé wordt gereden, dient er bijtelling van 22 procent betaald te worden. Voor sommige werknemers voelt dat als een reden om onbeperkt privékilometers te rijden waarover de werkgever de brandstofkosten betaalt.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding