Kies uw taal

Formule 1 gaat gebruik maken van track en trace app

In de Formule 1 wordt binnenkort een track en trace app geïntroduceerd om goed in de gaten te houden waar het personeel geweest is. Ook bij een aantal andere raceklassen wordt de app binnenkort geïmplementeerd. Het is de bedoeling om snel te kunnen handelen bij een eventuele uitbraak van het coronavirus.

Formule 1 afgelast

Eerder dit jaar (maart 2020) werd de Australische Grand Prix op het laatste moment afgelast. Er was nog weinig bekend over het coronavirus en dus besloot de Formule 1 gewoon af te reizen naar Melbourne. Vlak voor de start van de eerste vrije training werd besloten dat de race van het weekend werd afgelast. Duizenden fans stonden op dat moment al voor de poort van de ingang.

Veiligheidsplan

Een dergelijk scenario moet absoluut voorkomen worden. Met een opgesteld veiligheidsplan moet de Formule 1 op 5 juli 2020 weer van start gaan. Het gebruik van de track en trace app wordt nu toegevoegd aan het veiligheidsplan. Hiermee kunnen alle locaties van het Formule 1 personeel in de gaten gehouden worden en kan er direct gekeken worden wie er bij wie in de buurt is geweest.

Track en trace

Adam Baker, veiligheidsdirecteur van de FIA, hoopt dat de track en trace app een belangrijke rol kan spelen in het voorkomen van een herhaling van hoe de race in Australië werd afgelast. Adam Baker: “Een van de belangrijkste dingen in het organiseren van een succesvol evenement is het precies kunnen traceren en het daarna snel kunnen testen, zodat we nauwkeurig kunnen bepalen welke mensen mogelijk betrokken zijn. Deze mensen kunnen snel in quarantaine geplaatst worden en getest worden. Als de test negatief is, mogen ze de quarantaine weer verlaten.”

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding