Kies uw taal

Daling in verkoop en leaseregistratie auto’s

 Nadat eerder al bekend werd dat verschillende autofabrikanten de productie stop moesten zetten, blijkt uit nieuwe cijfers dat het aantal verkopen en leaseregistraties ook terugloopt.

Leaseregistraties

Het aantal leaseregistraties daalde met 9 procent naar 16.518 in maart 2020. Naar verwachting daalt het aantal registraties de komende maanden nog sneller, omdat grote maatschappijen waaronder Leaseplan een bestelstop hebben aangekondigd.

Opvallend is dat het aantal huurregistraties hard onderuit is gegaan. In maart 2020 werden er 640 huurauto’s geregistreerd, een daling van 67 procent.

Verkoop nieuwe auto’s

In maart 2020 zijn er 29.496 nieuwe auto’s geregistreerd. In vergelijking met maart 2019 is dat een daling van 23,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van het RDC. In de eerste 20 dagen van de maand maart lag het aantal registraties nog ongeveer gelijk ten opzichte van die van een jaar geleden. Pas in de laatste 10 dagen van maart is er een duidelijk verschil te zien in de afname. Toen de semi-lockdown van kracht ging, daalde het aantal registraties met 45 procent.

Bijtelling of rittenregistratie

Doordat niet alle werkzaamheden gedaan kunnen worden en veel werknemers thuis zitten, wordt de auto van de zaak ook minder verkocht. Extra tijd dus om eens goed na te denken over de keuze voor bijtelling of rittenregistratie. Want als u geen bijtelling wilt betalen voor het privégebruik van de zakelijke auto, mag er op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé per jaar in de auto van de zaak gereden worden. Dit dient aangetoond te worden aan de Belastingdienst met behulp van een sluitende rittenregistratie. Met het GPS kilometerregistratiesysteem van TrackJack kan dit al heel voordelig, eenvoudig en automatisch.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding