Kies uw taal

Brandstofprijzen
Benzineprijs blijft maar zakken

Benzineprijs blijft maar zakken

Als gevolg van de olieprijsoorlog en de huidige crisis blijft de olieprijs maar dalen en dalen. Half maart daalde de olieprijs tot 20 dollar per vat, de laagste prijs sinds het begin van de 21e eeuw. Goed nieuws wanneer u gaat tanken, want dat kost nu nog maar zo’n € 1,50 tot € 1,55 per liter Euro 95.

Benzineprijs kan nog lager

Paul van Selms van United Consumers (UC): “Er kan nog een paar cent af, maar veel lager zal en kan het niet worden.” Sinds dat UC benzineprijzen bijhoudt, is gemiddelde literprijs voor benzine niet lager geweest dan € 1,05. “Dat zal het nooit meer worden, want dat is ongeveer al het bedrag dat nu per liter naar de overheid gaat in de vorm van belasting en accijns”, licht Van Selms toe. “De tijden van één euro voor één liter komen niet meer terug.” Dat was in 2001.

In Italië zijn er al een aantal grote tankstations die tijdelijk de zaken sluiten. Van Selms denkt dat dit in Nederland ook gaat gebeuren: “Op een zeker moment weegt de omzet niet meer op tegen de kosten.” Pompstationhouders halen hogere marges uit de verkoop in bijbehorende winkels. Doordat men minder tankt, daalt de verkoop van producten in bijbehorende winkels mee.

Olievoorraad

Door de gunstige olieprijs zullen de olievoorraden stijgen naar het hoogste niveau in vijf jaar tijd. Dit zal een stijging van de olieprijs in 2020 en 2021 beperken tot een prijs van 50 dollar per vat, zo schat ABN Amro in. Inmiddels is de vraag naar olie afgenomen door het stilstaan van auto’s en vliegtuigen, maar de prijs kan nog verder zakken.

Diesel en LPG

Ook de prijs van diesel ligt op een laag niveau: € 1,25 per liter. Voor een liter LPG betaalt men momenteel € 0,65.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding