Kies uw taal

TrackJack bijtelling

“Verleng 8 procent bijtelling naar 2021”

Zakelijke rijders die in 2020 een elektrische auto geleverd krijgen, betalen over de eerste € 45.000 bijtelling van 8 procent. Dit fiscale voordeel wordt in de komende jaren langzamerhand afgebouwd totdat de bijtelling in 2026 gelijk is aan die van benzine- en dieselauto’s, namelijk 22 procent. Volgens de huidige plannen van het kabinet zou er in 2021 een bijtelling gelden van 12 procent over de eerste € 40.000 van de cataloguswaarde van de elektrische auto. Vereniging Zakelijk Rijders (VZR) doet een oproep aan het Nederlands kabinet om de wijziging naar 12 procent een jaar uit te stellen en de huidige bijtellingsnorm van 8 procent over de eerste € 45.000 ook in 2021 te hanteren.

Productie autofabrikanten

De oproep van VZR komt als gevolg van het feit dat nagenoeg alle grote autofabrikanten haar fabriekspoorten hebben gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De autoproductie ligt nagenoeg stil en heeft dus ook gevolgen voor de levering van elektrische voertuigen. VZR voorspelt dat er, net als eind 2019, in december 2020 een enorme run op elektrische auto’s ontstaat.

Eén jaar uitstel

Als het kabinet gehoor geeft aan de oproep van VZR, betekent dat dat de bijtelling van 12 procent over de eerste € 40.000 van de cataloguswaarde pas in 2022 ingaat. Jan van Delft, voorzitter van VZR, ziet het als volgt: “Het stilvallen van de productie levert zeker voor de EV-producerende merken, maar ook voor de berijders, een probleem op. Om te zorgen dat alle reserveringen ook geleverd kunnen worden is tijd nodig. Een drempel van een verhoogde bijtelling past daar niet bij. Als het Songfestival een jaar kunnen verzetten, dan kunnen we dat met de bijtelling ook!”

Geen bijtelling

Wilt u helemaal geen bijtelling betalen voor uw elektrische auto, dan kan dit ook! Als u minder dan 500 kilometer privé per jaar rijdt, hoeft u geen bijtelling te betalen. Het enige wat de Belastingdienst dan graag wil is dat u een rittenregistratie bijhoudt van alle ritten die u met de zakelijke auto rijdt. Zo kunt u aantonen dat u niet meer dan 500 kilometer privé per jaar met de auto van de zaak rijdt. Een eenvoudige manier om de rittenregistratie bij te houden is met een GPS rittenregistratiesysteem. Zo worden alle ritten en kilometers helemaal automatisch voor u geregistreerd.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding