Kies uw taal

Privacy auto’s niet goed geregeld

Privacy auto’s niet goed geregeld

Autofabrikanten komen steeds meer te weten over de bestuurder. Dankzij de grote hoeveelheid data die de auto doorstuurt, weet de fabrikant bijvoorbeeld waar u geweest bent en op welk tijdstip dit was. Vaak weet de bestuurder niet eens dat de autofabrikant hier toegang toe heeft. Het is daarom beter om te kiezen voor een extern systeem waarbij uw privacy volledig gewaarborgd blijft.

Locatie

Bij sommige automerken zit een vooraf geïnstalleerd systeem dat data meet, bijvoorbeeld voor rittenregistratie. Van alle data die gemeten en doorgestuurd wordt vanuit de auto, is met name de locatiebepaling voor veel mensen gevoelige informatie. Dit blijkt uit onderzoek van het European Data Protection Board (EDPB). Hieruit blijkt dat de locatie informatie over religie en seksuele geaardheid prijs kan geven.

Toestemming vragen

Autofabrikanten verzamelen data zonder dat de bestuurder goed geïnformeerd is. Het EDPB is van mening dat het standaard delen van informatie uit moet staan en dat fabrikanten specifiek toestemming moeten vragen om de data wel te delen. Daarnaast moet het zo geregeld worden dat de auto niet minder functioneert wanneer er geen data gedeeld wordt. De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens voegt toe dat een beschrijving hiervan in de algemene voorwaarden niet voldoende is. Er moet duidelijker om toestemming gevraagd worden.

Extern systeem

Wilt u zekerheid dat de privacy goed geregeld is? Dat kan door een extern rittenregistratiesysteem in het voertuig te monteren. Met een rittenregistratiesysteem van TrackJack bent u er zeker van dat alleen u de data in kunt zien en de data niet verstrekt wordt aan derde partijen. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van data en daarop moet u kunnen vertrouwen. Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Op onze pagina Privacy & Gegevensbescherming vindt u meer informatie over het privacy statement,  privacy beleid, de verwerkersovereenkomst en de privacy regeling werkgever – werknemer.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding