Kies uw taal

Tien procent van leaserijders stopt met bijtelling

Tien procent van leaserijders stopt met bijtelling

In 2020 stopt van alle zakelijke rijders tien procent met het betalen van bijtelling. Zij kiezen ervoor om een rittenregistratie bij te houden en maximaal 500 kilometer privé met het voertuig te gaan rijden.

Wel of geen bijtelling

In een peiling heeft Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) aan 1526 zakelijke rijders gevraagd of zij in 2020 kiezen voor bijtelling of niet. Van de ondervraagden geeft 8 procent aan te stoppen met de 500 km-verklaring en in 2020 voor bijtelling kiest. Tien procent stopt juist met bijtelling en gaat de privékilometers beperken tot 500 km. Daarmee neemt het aantal zakelijke rijders dat kiest voor bijtelling met 2 procent af. Een stabiele 15 procent kiest net als in 2019 ervoor om geen bijtelling te betalen en dient een rittenregistratie bij te houden. De grootste groep, 66 procent van de respondenten, blijft bijtellen.

Sluitende rittenregistratie

Ieder jaar kan een zakelijke rijder op 1 januari kiezen of hij/zij kiest voor het betalen van bijtelling of niet. Indien er gekozen wordt om geen bijtelling te betalen, dient de zakelijke rijder een rittenregistratie bij te houden. De bestuurder mag niet meer dan 500 km privé per jaar rijden en moet de sluitende rittenregistratie het bewijsmateriaal zijn wanneer de Belastingdienst hierop controleert.

Opvallend resultaat

Uit de cijfers blijkt dat 74 procent kiest voor het betalen van bijtelling. Het aantal zakelijke rijders dat kiest voor de 500 km-verklaring ligt daarmee op 26 procent. “Opvallende resultaten”, aldus Jan van Delft, voorzitter VZR. “We hadden verwacht dat het stimuleringsbeleid voor schoon rijden, in combinatie met de grote aantallen elektrische voertuigen die aan het eind van het jaar zijn afgeleverd, voor méér bijtellers zou gaan zorgen. Maar naar blijkt zijn er toch net iets meer zakelijke rijders die helemaal geen bijtelling meer willen betalen.”

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding