Kies uw taal

Tanken bij 30 graden en hoger? Liever niet helemaal volgooien

Het belooft een warme week te worden met tropische temperaturen in aantocht. Naast dat u  risico loopt op uitdroging of een zonnesteek bij warm weer, loopt ook uw auto risico, namelijk bij het volgooien van de brandstoftank. Dit in verband met het uitzetten van benzine en diesel bij warm weer.

 

Uitzetten van de brandstof

Volgens de Duitse automobielvereniging Kraftfahrer-Schutz dient u de tank van de auto niet helemaal tot de rand te vullen. Bij temperaturen vanaf 30 graden warmt de brandstof in de tank snel op, waardoor brandstof al snel een temperatuur van 20 graden kan aantikken. Hierdoor kunnen benzine en diesel met ongeveer twee procent uitzetten, wat overeenkomt met één liter meer volume in een tank van 50 liter.

 

Schadelijk voor auto en milieu

Zit de tank te vol, dan kan er benzine of diesel gaan lekker door de tankopening of de brandstof-ontluchting.  Naast dat dit schadelijk is voor het milieu, kan ook de lak of de bodembescherming beschadigd raken en in het ergste geval kan er brand uitbreken wanneer er brandstof op de uitlaat terecht komt.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding