Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Pilot-variabele-bijtelling-TrackJack

Variabele bijtelling de toekomst? – update

Geschreven door Michelle

De capaciteit van het Nederlandse wegennet en openbaar vervoer is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt, moet de mobiliteit anders worden ingericht.

De Mobiliteitsalliantie doet hiervoor concrete voorstellen, waarbij de reiziger en het vervoer van goederen centraal staan. Deze voorstellen staan uitgewerkt in het Deltaplan 2030.

Pilot Variabele Bijtelling 

Onderdeel van het  Deltaplan 2030 is het onderzoeken van een variabele bijtelling (pag.58).  Gemiddeld rijden zakelijke rijders 13.000 kilometer per jaar privé. Een pilot moet onderzoeken of de invoering van een variabele bijtelling effect heeft op deze privéritten. Zakelijke ritten blijven buiten beschouwing. Deze pilot wordt in samenwerking met Stichting Keurmerk Ritregistratie (SKRRS) uitgevoerd. Op deze manier kan het effect worden gemeten bij deelnemers die al een rittenregistratiesysteem hebben.  De deelnemer heeft zelf de keuze om wel/niet te reizen of anders te reizen. Ook wordt onderzocht waar een verandering in het aantal zakelijke kilometers neerslaat zodat een beeld ontstaat of er substitutie plaatsvindt en naar welke modaliteiten. De pilot variabele bijtelling gaat op 1 augustus 2020 van start.

TrackJack Europe steunt deze ontwikkeling en pilot. “Door te betalen naar gebruik in de vorm van een variabele bijtelling, wordt het privé rijden in de auto van de zaak veel eerlijker.  Weinig privégebruik betekent een lage bijtelling en rijdt iemand veel privé, dan staat hier een hogere bijtelling tegenover.”, aldus Sander de Potter CEO TrackJack Europe.


Update 7-7-2021

Update.  De pilot Variabele Bijtelling is inmiddels afgerond.
Lees de uitkomst en conclusies van de succesvolle Pilot Variabele Bijtelling op Privékilometers in het onderzoeksrapport.

Download het onderzoekrapport

Wilt u meer weten over de pilot Variabele Bijtelling?

 Bezoek VariabelBijtellen.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding