Kies uw taal

Bijna 75.000 boetes voor bellen en appen achter het stuur

Bijna 75.000 boetes voor bellen en appen achter het stuur

In 2017 incasseerde het Centraal Justitueel Incassobureau (CJIB) bijna 75.000 boetes voor appen en bellen achter het stuur, omgerekend een totaalbedrag van 17 miljoen euro aan bekeuringen. Dit is een toename van 25 procent ten opzichte van 2016.

 

Dagelijks 200 boetes

In 2017 deelde de politie gemiddeld 200 bekeuringen per dag uit aan bestuurders die appen of bellen achter het stuur. Alle bekeuringen zijn uitgedeeld door agenten nadat zij de automobilist staande hebben gehouden vanwege de overtreding, zo laat een woordvoerder van het CJIB weten. Het is nog niet mogelijk om overtreders ook per flitscamera te registreren, maar er wordt gekeken of dit in de toekomst geïmplementeerd kan worden.

 

Algeheel telefoonverbod

In provincie Zuid-Holland werden de meeste bekeuringen uitgedeeld. Ruim 18.000 overtreders kregen een prent, samen goed voor een bedrag van 4 miljoen euro. De Minister van Justitie, Fred Grapperhaus, heeft recent een plan gelanceerd om vanaf 1 juli 2019 een telefoonverbod voor alle weggebruikers in te voeren. Zowel automobilisten als fietsers zullen dan een fikse boete krijgen wanneer zij onderweg gebruik maken van hun telefoon.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding