Kies uw taal

Red de wereld, rijd groen!

Red de wereld, rijd groen!

Het is een vaak terugkomende vraag of een Tesla nou daadwerkelijk zo groen is. De auto van ‘wonderkind’ Elon Musk stoot weliswaar geen schadelijke stoffen uit, maar er moet alsnog energie opgewekt worden. Bovendien moeten de auto en de accu (waar veel grondstoffen voor nodig zijn) geproduceerd worden, wat arbeidsintensief is.

Uitstoot CO2
Een Noors en Amerikaans onderzoeksinstituut heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat iedereen die om het milieu geeft niet in een Tesla, maar juist in een Mitsubishi Mirage moet rijden, zo publiceert de Financial Times. De Mitsubishi Mirage, in Nederland beter bekend als de Space Star, stoot tijdens zijn gehele levensduur, dus inclusief productie, gebruik (270.000 kilometer) en recycling, 192 gram CO2 per kilometer uit. Ter vergelijking: een Tesla stoot 226 gram uit en een BMW 7 serie zelfs 385 gram CO2 per kilometer.

Probleem productie elektrische auto’s
Uit het onderzoek blijkt dat het probleem zich vooral schuilt in het feit dat elektrische auto’s veel inefficiënter zijn om te produceren. De accu in elektrische auto’s zorgt daarnaast voor extra gewicht, wat zich niet positief uit aan de verbruikscijfers van de auto. Kleine, lichte auto’s zijn eenvoudig te produceren en stoten relatief weinig CO2 uit. Voor de milieuactivist is de Mitsubishi Space Star de perfecte keuze, die al op de oprit staat voor zo’n €11.000,-.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding