Kies uw taal

Elektrisch rijden 10% duurder dan rijden op benzine

Elektrisch rijden 10% duurder dan rijden op benzine

Een onderzoek naar elektrisch rijden toont aan dat rijden met een elektrische auto 10 procent duurder is dan rijden met een benzineauto. Dit heeft de ANWB bewezen met berekeningen uit het onderzoek.

Prijsverschil
Tijdens het onderzoek is uitgegaan van de prijs per kilometer op basis van 15.000 kilometer per jaar, voor vier jaar lang. Bij een nieuwe benzineauto komt dit neer op 50,6 eurocent per kilometer, terwijl dat bij een nieuwe elektrische auto hoger uitvalt: 55,9 eurocent. In totaal komt dit uit op €632,- per maand voor een benzineauto, tegenover €689,- voor een elektrische auto.

Populariteit
Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlandse consumenten interesse heeft in elektrisch rijden. Van de ondervraagden geeft 85 procent aan dat milieuwinst de belangrijkste reden is om te kiezen voor een elektrische auto. Reden om niet te kiezen voor elektrisch rijden is dat de aanschafprijs van de auto te hoog is, zo vindt 65 procent van de ondervraagden. Andere redenen zijn dat de actieradius onvoldoende is en dat er te weinig laadpalen zijn.

Uitzondering voor zakelijke rijders
De overheid stimuleert het rijden in elektrische auto’s door de particuliere en zakelijke kopers vrij te stellen van BPM. Daar komt een extra fiscale aftrekpost bovenop voor de zakelijke rijders. De milieu-investeringsaftrek op een volledig elektrische auto bedraagt namelijk 36 procent! Ook bij een leaseauto kan de leasemaatschappij deze aftrek toepassen.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding