Kies uw taal

Satelliet Tropomi de ruimte in gestuurd

Op vrijdag 13 oktober is er een nieuwe satelliet de ruimte in gestuurd, genaamd Tropomi. Gezien de datum zat de spanning er bij iedereen in het op het moment van lanceren, maar inmiddels is de satelliet succesvol de ruimte in gelanceerd. Tropomi is een satelliet die de luchtkwaliteit op de aarde gaat meten. Niet alleen meet de satelliet de hoeveelheid CO2, maar ook methaan. Hierdoor geeft Tropomi een beter inzicht in de klimaatverandering.

Satellieten rondom de aarde
Een satelliet is een object dat zich in een baan om een hemellichaam bevindt, in dit geval de aarde. Dit kan een natuurlijke maan zijn, maar ook een onbemand toestel dat door de mens is gebouwd en de ruimte in is gelanceerd. Er zijn in totaal ongeveer 5.000 satellieten die rondom de aarde zweven: communicatie-, navigatie-, observatie-, weer-, onderzoekssatellieten en meer. Iedere satelliet heeft een eigen functie, bijvoorbeeld het leveren van telefoon- en internetdiensten of de plaatsbepaling op aarde bepalen door middel van het GPS waar ook TrackJack gebruik van maakt.

Hoe werkt het?
Satellieten in de ruimte communiceren met een ontvanger op aarde. Via een antenne worden alle gegevens doorgestuurd, bijvoorbeeld de locatie van een smartphone of het tot stand brengen van een internetverbinding. Zo werkt een TrackJack ook op basis van GPS. Hiermee kan met behulp van satellieten binnen enkele seconden een locatie op aarde worden bepaald. Deze techniek in combinatie met de geavanceerde TrackJack server zorgt voor een optimale lokalisering van uw wagenpark, voer- of vaartuigen, materieel of personen.

TrackJack Kilometerregistratie

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding