Kies uw taal

Wat te doen als de tank bijna leeg is

U herkent het wel: de tank is bijna leeg, maar ach, dat kleine stukje haal je nog wel! Helaas is dit niet altijd het geval en zijn er dagelijks nog gevallen waarbij de auto zonder benzine komt te zitten. TopGear stelde een lijst samen met 6 tips: wat te doen als de tank bijna leeg is.

 1. Zet alle verbruikers uit en doe de ramen dicht
  Zet de radio uit. Als u muziek wilt horen, vraag dan aan een passagier of hij wat kan zingen. Ook de airco verbruikt meer benzine en met de ramen dicht is er minder weerstand waardoor u het een aantal meters langer volhoudt.
 1. Gang is alles, remmen is angst
  Niet onnodig remmen, want vaartvermindering zorgt ervoor dat er weer opnieuw gas gegeven moet worden. Laat de auto dus zover mogelijk uitrollen bij rotondes en stoplichten voordat er op de rem getrapt moet worden.
 1. Neem aanloopjes heuvelafwaarts
  Geef gas als u naar beneden rijdt in een tunnel. Maak zoveel mogelijk snelheid naar beneden, zodat u  zonder gas te geven omhoog kunt rollen. Fietsers doen dit ook, dus waarom zouden auto’s dit niet doen.
 1. Dump uw passagiers
  Extra gewicht is op dit moment alles behalve gewenst. Dump daarom zoveel mogelijk passagiers en spullen als reservebanden, krik, bagage etc. De passagiers kunnen langs de kant van de weg op uw spullen passen.
 1. Slipstreamen
  Vlak achter een vrachtwagen rijden zorgt ervoor dat u in de slimstream terecht komt. Houd uiteraard wel een veilige afstand, want naast een lege tank is een deuk in de auto al helemaal niet gewenst.
 1. Laatste redmiddel: schudden
  Als de motor begint te haperen, is er nog maar één optie over: schudden. Stuur van links naar rechts en het schudden zorgt ervoor dat de laatste restjes brandstof opgezogen worden en u weer verder kunt rijden. Maar zorg er wel voor dat u op de eigen weghelft blijft.

Bedankt  Topgear voor deze tips. 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding