Kies uw taal

Verkeersboetes in 2017

Verkeersboetes in 2017

Het is een terugkomende zekerheid: bij een nieuw jaar horen hogere verkeersboetes. Niet in 2017. Volgend jaar hebben we een ‘meevaller’: de boetebedragen blijven gelijk  en dalen zelfs in het geval van snelheidsovertredingen.

Eén euro goedkoper

De snelheidsovertredingen worden slechts één euro goedkoper. Dat betekent dat je voor 1 km/h te hard rijden op de snelweg nog altijd 10 euro moet betalen en binnen de bebouwde kom kost 4 km/h 26 euro. Het heeft te maken met de inflatiecorrectie, die dit jaar -0,03 procent  bedraagt. Daardoor stijgen de verkeersboetes voor het eerst sinds 2010 niet.

Boetesysteem

Het Ministerie van Justitie wil al lange tijd naar een systeem toe waarbij iemand die vaker een  overtreding in het verkeer begaat, ook meer moet gaan betalen. Toch wordt dat systeem ook in 2017 nog niet ingevoerd. De bedragen blijven voor iedereen gelijk, of je nu elke week een bon rijdt of eens in de tien jaar wordt geflitst.

Administratiekosten

Net als dit jaar moet je in 2017 bij elke verkeersboete 9 euro administratiekosten betalen. Tot en met 2015 was dit nog 7 euro. De verhoging levert de overheid op jaarbasis ongeveer 23 miljoen euro op.

Klik hier om de verkeersboetes voor  2017 te bekijken

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding