Kies uw taal

Twee derde van de Nederlandse leaserijders rijdt liever tweedehands dan nieuw

Twee derde van de Nederlandse leaserijders rijdt liever tweedehands dan nieuw

Uit onderzoek van leasemaatschappij Athlon (uitgevoerd door Multiscope) blijkt dat ruim 43% van de duizend ondervraagde Nederlanders liever een tweedehandsauto rijdt dan een nieuw model met hoge bijtelling. Zij baseren hun keuze puur op de financiële voordelen.

Deze besparingsdrang geldt vaker voor vrouwen (72%) dan voor mannen (55%). Een deel van de ondervraagden stelt hierbij een limiet aan de leeftijd van de auto van 4 jaar (15%) of de voorwaarde dat de auto uit de lease komt, en daarom goed onderhouden is (21%).

Daarnaast denkt 39 procent van de Nederlanders die liever een nieuwe auto rijdt, dat het verschil tussen de oude en de nieuwe bijtelling verwaarloosbaar is. 8 procent van de vrouwen geeft aan alleen in nieuwe auto’s te rijden, dat geldt voor ruim dubbel zoveel mannen: 17 procent. Andere redenen om toch voor een nieuwe leaseauto te kiezen, zijn het ontbreken van nieuwe functies op oudere modellen (15%) of de vermoedelijk hogere kans op technische gebreken (32%).

Geen bijtelling?

Dan mag er niet meer dan 500 kilometer per jaar privé gereden worden met de auto en moet dit aangetoond worden met een sluitende rittenregistratie. Dit kan handmatig gedaan worden of met behulp van een rittenregistratiesysteem. Het voordeel van de laatste methode is dat hiermee  alle ritten automatisch geregistreerd worden door middel van GPS zodat er gegarandeerd een sluitende rittenregistratie aanwezig is.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding