Kies uw taal

Cloud oplossing
Privacy voor berijder met telematica in auto steeds belangrijker

Privacy voor berijder met telematica in auto steeds belangrijker

Veel bedrijven zien rittenregistratiesystemen in auto’s als het nieuwe goud. Dit geld echter niet voor de berijders, deze hechten vooral veel waarde aan privacy en willen niet het gevoel hebben dat ze gecontroleerd worden. Ook vinden berijders het belangrijk dat ze zelf kunnen beslissen wie welke informatie kan zien. “Berijders worden steeds kritischer”-  VZR (vereniging zakelijk rijders).

Uit onderzoek van de VZR over telematica en registratieoplossingen is gebleken dat 8% van alle ondervraagde berijders een rittenregistratiesysteem in de auto heeft of is zich hier op zijn minst van bewust. Van deze 8% is het plaatsen van het systeem in 30% van de gevallen op eigen initiatief om goed de rittenregistratie voor de Belastingdienst te kunnen bijhouden. In 60% van de gevallen is het een initiatief van de werkgever. Bij 10% lag het initiatief elders, zoals bij de leasemaatschappij, fabrikant of garagehouder. Er wordt verwacht dat deze laatste groep sterk gaat groeien.

VZR-voorzitter Jan van Delft hierover: “Het onderzoek laat zien dat berijders zich niet gecontroleerd willen voelen en bezorgd zijn om hun privacy. Het verkrijgen van betere service door externe partijen als autobedrijven of leasemaatschappijen scoort met 10% laag. Het onderzoek liet ook zien dat berijders gedifferentieerd kijken naar de informatieverstrekking. Zij hebben een heel goed gevoel welke informatie ze zouden willen verstrekken en aan wie. Hier moet goed rekening mee worden gehouden.”

TrackJack hecht waarde aan privacy berijder
Op 14 november 2013 heeft TrackJack Europe  het keurmerkcertificaat ritregistratiesystemen  behaald, waar de Gedragscode Privacy RRS  onderdeel van is. In deze gedragscode staan de belangrijkste bepalingen met betrekking tot toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van privacy. Het product PRO Fiscaal 2 heeft dit keurmerk en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid en voldoet aan de strengste regels met betrekking tot fiscaliteit, fraudebestendigheid en privacy.  Zo zijn de gebruikers van TrackJack ervan verzekerd dat ook de privacy binnen de rittenregistratie voldoet aan de gestelde normen.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding