Kies uw taal

Keyless go is gevaarlijker dan men denkt.

Keyless go is gevaarlijker dan men denkt.

Je auto openen zonder dat je naar je sleutel moet zoeken; je zou zeggen dat dit ideaal is. Dit is echter niet alleen ideaal voor de gebruiker maar ook voor de criminelen die de auto willen stelen. Helaas lopen autofabrikanten nog steeds achter op hackers.

Het sleutelsignaal kan namelijk eenvoudig worden versterkt door middel van een laptop en een handvol elektronische componenten.
Dit gaat op de volgende manier in zijn werk:  de eigenaar heeft de sleutel op zak →  dief 1 heeft een versterker bij zich en stuurt het zoek signaal van de auto naar de sleutel → de sleutel antwoordt, de versterker geeft het signaal weer door aan de zender/ontvanger van dief 2 →  deurhendel stopt het zoek signaal →  dief 2 ontvangt openingscode van de sleutel →  stapt in en start de auto.

Hoe kan je het hacken van je autosleutel tegen gaan?

Je kunt de sleutel zodanig opbergen, dat het signaal wordt gesmoord. Dit is mogelijk met een metalen doosje of een stukje aluminiumfolie. Een andere mogelijkheid is een tweede startonderbreker inbouwen, waarvan de sleutel niet als afstandsbediening werkt.

Een andere manier om te voorkomen dat je je auto nooit meer terugvindt is  een track en trace systeem in je auto laten  bouwen. Zo kan je op een eenvoudig manier de dieven traceren en ervoor zorgen dat de politie de dieven inrekent en  je auto terugvindt.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding