Kies uw taal

Autodieven worden steeds handiger

Autodieven worden steeds handiger

Vooral de duurdere auto’s zijn ondanks de verschillende beveiligingsmethodes, heel gemakkelijk te stelen. Tegenwoordig maken  de dieven met “twee vingers in hun neus” auto’s open.  Dit gebeurt bijvoorbeeld met behulp van een Jiggler (een soort loper). Met deze loper heeft de dief de auto binnen nog geen 10 seconden open. 

Als de dief eenmaal in de auto is dan ligt de focus op de OBD-poort. Dit is de stekker die toegang biedt tot de computer van de auto. Er zijn apparaatjes die je aansluit op de OBD-poort zodat onder andere de startonderbreking wordt uitgeschakeld waardoor de auto gestart kan worden.  Er bestaan ook apparaatjes waar je zelfs een autosleutel mee kan klonen. Een beetje getrainde autodief is er dan ook zo  met je auto vandoor.

Een andere eenvoudige methode is die waarbij met twee apparaatjes de zender van de autosleutel kan worden  verlengd. Als de dief bij jou in de buurt staat kan hij met een zendertje het signaal van de autosleutel oppikken. De andere dief krijgt dit signaal op zijn apparaatje binnen kan zo in jouw auto wegrijden.  Doordat de techniek zo snel gaat wordt het voor autofabrikanten steeds moeilijker om zich tegen dieven te wapenen.

Hoe kan je de autodieven voor zijn?

Een goede methode om de diefstal voor te zijn is een track en trace systeem  laten inbouwen. Er kan dan te allen tijde op een online account gekeken worden waar de (gestolen) auto zich bevindt. Hiermee kan je de dieven net een stapje voor zijn.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding