Kies uw taal

Aanschafprijs Plug-inhybrides gaat flink omhoog

Aanschafprijs Plug-inhybrides gaat flink omhoog

De Autobelasting van de Plug-inhybrides wordt de komende jaren een stuk duurder. Dit blijkt uit een tabel die Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, gisteren naar de Tweede kamer heeft gestuurd.

De aanschafbelasting van een Volvo V60 diesel plug-in gaat van 463 naar 2.700 euro. De bijtelling voor nieuwe leaserijders voor deze Volvo gaat omhoog van 10.200 naar 15.461 euro. Voor de leaserijders die al een leasecontract hebben, blijven de oude voorwaarden gelden.

Dit geldt niet alleen voor de Volvo, maar voor ook voor andere plug-inhybrides. Zoals de Mitsubishi Outlander PHEV, de Toyota Prius en de Mercedessen C 350e en de S 500e. Deze worden allemaal duurder in de periode tot 2020. Wiebes had hier al voor gewaarschuwd. Het is een doorn in het hoog dat plugin-ins fiscaal werden gestimuleerd, terwijl deze vaak op benzine of diesel rijden.

Wiebes heeft er wel bij aangeven dat de tabel die hij naar de Kamer heeft gestuurd, al snel achterhaald is. De modellen waarvoor de berekeningen nu zijn gemaakt, zijn in 2020 waarschijnlijk al vervangen door nieuwe modellen met minder CO2-uitstoot en dan weer in aanmerking komen voor minder belasting.

De bijtelling gaat ook omhoog voor een volledig elektrische auto zoals de Tesla Model S. Wie deze nu aanschaft, hoeft ook de komende jaren geen aanschafbelasting (BPM) of motorrijtuigenbelasting te betalen. Voor de nieuwe leaserijder wordt de Tesla duurder, omdat de fiscale voordelen maar gelden tot een maximum van 50.000 euro. Bij auto’s die in aanschaf duurder zijn, zoals deze Tesla, loopt de bijtelling al snel op.

Voor degene die wel een elektrische auto wil rijden en geen bijtelling wil betalen, is de oplossing heb bijhouden van de kilometers door middel van een kilometerregistratie. Hierbij mag er maximaal 500 kilometer privé worden gereden in de leaseauto. Indien de auto meer privé wordt gebruikt, geldt de bijtelling.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding