Kies uw taal

Kilometerregistratie 2015 – Goed voorbereid?

U rijdt in een auto van de zaak en heeft twee keuzes; u kiest voor de bijtelling en betaalt elke maand voor het privégebruik in de zakelijke auto of u kiest ervoor geen bijtelling te betalen. Wanneer u kiest voor het laatste, mag er op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé in de auto van de zaak worden gereden. Om dit aan te tonen moet er een kilometerregistratie worden bijhouden voor de Belastingdienst.

Kilometerregistratie in 2015?

U kunt ervoor kiezen de rittenregistratie handmatig bij te houden in bijvoorbeeld Excel. Dit kost u veel tijd – 2 tot 4 uur per maand – en vergt een hoge mate van discipline.   Bekijk hier de ervaring van Wouter Karssen van Autoblog met het bijhouden van een handmatige kilometerregistratie.

U kunt ook kiezen voor een GPS-rittenregistratiesysteem die de volledige rittenregistratie automatisch voor u bijhoudt. Het rittenregistratiesysteem wordt ingebouwd in de auto en registreert alle gegevens welke nodig zijn voor een sluitende kilometerregistratie voor de Belastingdienst.

PRO Fiscaal - kilometerregistratie

Eisen kilometerregistratie voor de Belastingdienst

Wanneer u kiest voor het bijhouden van een kilometerregistratie betekent dit dat van elke privérit verschillende gegevens genoteerd moeten worden:

  • Het merk van de auto;
  • Het type van de auto;
  • Het kenteken van de auto;
  • De periode waarin u de auto tot uw beschikking heeft;
  • Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u hebt gereden, het karakter van de rit (privé of zakelijk), de privé-omrijkilometers als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt.

Kilometerregistratie app. voor Smartphone & Tablet

De TrackJack PRO Fiscaal is een zeer betaalbaar rittenregistratiesysteem inclusief keurmerkcertificaat, erkend door de Belastingdienst. Alle ritten worden automatisch geregistreerd en weergegeven op uw online account. U bekijkt en beheert de kilometerregistratie online en gebruikt de kilometerregistratie app. voor onderweg.

U kiest voor de bijtelling

Als u kiest voor de bijtelling, moet uw werkgever een bedrag bij uw loon optellen omdat u voordeel heeft van het privégebruik. Dit bedrag is de zogeheten bijtelling. Uw werkgever berekent over deze bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen. Uw nettoloon gaat hierdoor omlaag. De hoogte van de bijtelling hangt af van de auto waarin u rijdt. Voor 2015 ziet de bijtelling er als volgt uit:

C02 gram/km1-1-20141-5-2015
Benzine
0% bijtelling
7% bijtelling< 50< 50
14% bijtelling51 – 8851 – 82
20% bijtelling89 – 11783 – 110
25% bijtelling> 117> 110
Diesel
0% bijtelling
7% bijtelling< 51< 51
14% bijtelling51-8551-82
20% bijtelling86-11183-110
25% bijtelling> 111> 110

Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via T: 010-8200190. Wij informeren u graag en vrijblijvend over het bijhouden van de kilometerregistratie in 2015.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding