Kies uw taal

TrackJack Europe ontvangt keurmerk ritregistratiesystemen

Geschreven door TrackJack

  • TrackJack Europe doorstaat zware screening Stichting Keurmerk RitRegistratiesystemen.
  • Belastingdienst ondersteunt keurmerk.
  • Ontvangst keurmerk bevestiging sterke positie TrackJack Europe op ritregistratiemarkt.
  • TrackJack Europe introduceert vandaag scherp geprijsd én gecertificeerd ritregistratiesysteem.

TrackJack Europe heeft vandaag het keurmerk ritregistratiesystemen ontvangen uit handen van de  Stichting Keurmerk RitRegistratiesystemen. Het keurmerk is alleen uitgereikt aan leveranciers die producten leveren die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid en privacy. “Voor ons is dit fantastisch nieuws. Het bevestigt opnieuw dat een kwalitatief rittenregistratiesysteem betaalbaar kan zijn.  Hierdoor hebben wij al een stevige positie binnen de markt weten te veroveren”, zegt Sander de Potter, directeur van TrackJack Europe, die aanwezig was bij de feestelijke uitreiking in het Circustheater in Scheveningen.

Ritregistratiesystemen winnen nog steeds aan populariteit en dat leidt tot een wildgroei aan aanbieders, met soms dubieuze producten.  Om het kaf van het koren te kunnen scheiden is er een norm met bijbehorend keurmerk ontwikkeld. Het keurmerk wordt door de fiscus ondersteund. “Daardoor wordt het voor bedrijven extra interessant om met een ritregistratiesysteem te werken”, denkt De Potter. “Ondernemers en hun medewerkers hebben nu de garantie dat ze een kwaliteitsproduct aanschaffen waarmee enorme tijdwinst geboekt wordt tegen zeer beperkte kosten. Daarnaast verschaft het systeem inzicht in het wagenpark.”

Directeur S. de Potter neemt keurmerk in ontvangst 2

Privacy

Om de ontvangst van het keurmerk te vieren, komt TrackJack Europe met een nieuw, scherp geprijsd – en sinds vandaag dus – gecertificeerd systeem. Het nieuwe systeem TrackJack PRO Fiscaal kost eenmalig 165 euro voor de hardware. Daarbij sluit het bedrijf een jaarabonnement af van 5,75 euro per maand voor de registratie van alle ritten. “Dat neemt alle partijen veel werk uit handen. En daarbij is de privacy van de berijder gewaarborgd. Dat is een harde eis van het keurmerk. Indien de werkgever een ritregistratiesysteem monteert in de auto van de zaak, is het verboden voor de werkgever om inzicht te hebben in privékilometers, mits de berijder hier toestemming voor geeft”, aldus De Potter.

Toekomst

TrackJack Europe is dankzij het keurmerk ook voorbereid op een eventuele wijziging van de bijtellingsregels. Naar verwachting wordt er in 2015 meer bekend over een pilotproject met gestaffelde bijtelling. “Dat betekent dat de grens van 500 kilometer wordt losgelaten. Naarmate de berijder meer privé rijdt, wordt de bijtelling hoger. Maar het Ministerie eist dan wel een sluitende administratie bijgehouden door een erkend registratiesysteem. Die bieden wij nu al”, besluit De Potter.

Waarom een erkend Ritregistratiesysteem?

Elke berijder met een auto van de zaak die de auto niet privé gebruikt, moet een ritregistratie bijhouden. Dat gebeurt vaak nog op een zelf gekozen wijze, bijvoorbeeld door het gebruik van schriftjes, agenda’s en Excel-bestanden. Dat maakt het bijhouden en de controle tot een tijdrovende taak voor zowel de Belastingcontroleur als berijder. Om dit proces te vereenvoudigen zijn er al jaren ritregistratiesystemen, die werken op GPS, die deze administratie klus uit handen nemen en daarmee een efficiënt middel zijn. Maar niet ieder systeem is even betrouwbaar. Omdat dit voor bedrijven en hun werknemers lastig in te schatten is, is dit keurmerk ontwikkeld dat voldoet aan de eisen van Belastingdienst. Een keurmerkcertificaat biedt de oplossing voor zowel de berijder als de fiscus.

Wie is de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen?

Dit is een volledig onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, opgericht door Vereniging Auto Van De Zaak (VAvdZ),  de branchevereniging ritregistratiesystemen (BVLR) en de Rijwiel en Automobiel Industrie (RAI).  De stichting is officieel sinds augustus dit jaar actief en heeft zich ten doel gesteld om een duidelijke norm neer te leggen met een daarbij behorende controle van de leveranciers.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding